Başkan Erdoğan'dan İstanbul'a müjde! 'Yakında açılıyor'

Başkan Erdoğan'dan İstanbul'a kütüphane müjdesi verdi. Başkan Erdoğan; ''Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi yakında milletimizin hizmetine sunuyoruz.'' dedi.

Ankara'da açılan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılış töreninde konuşma yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan; İstanbullulara da kütüphane müjdesi verdi.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklaması;

"İnşallah gençlerimiz bu mekânda, hakiki bir dost olan kitapla bağlarını güçlendirecekler. Kütüphanemizle ilgili detayları, biraz önce filmimizde hep birlikte izledik. Gerçekten Millet Kütüphanemiz tam bir külliye olarak hizmet verecek. Burasını, sadece kitap raflarının dizili olduğu bir mekân değil, aynı zamanda ilim erbabını buluşturan bir ilim merkezi, bir kültür merkezi olarak tasavvur ettik. Öncelikle Ankara’mız, sonra tüm Türkiye için. Bir benzerini de İstanbul’da inşa ediyoruz.

Kitap kültürü etrafında çalışmaların icra edileceği, ilim meclislerinin toplanacağı bir mekân olarak inşa ettik. Araştırmak, okumak, yazmak, ders çalışmak için buraya gelen tüm misafirlerimize, günün 24 saati, az önce söylediğim gibi çay-kahvesinden simidi ve kekine kadar tüm hizmetler ücretsiz olarak sunulacak. Kütüphanemize, yeni kimlik kartları sistemi okutularak doğrudan giriş yapılacak.

Rami Kışlası’na inşa edilen kütüphane yakında hizmete girecek

Gençlerimizin teknoloji alanındaki gelişimlerine katkı sağlamak üzere kurduğumuz Deneyap Teknoloji Atölyelerinden biri de kütüphanemizde faaliyet gösterecek. Öyle zannediyorum ki, burası İstanbul’u kıskandıracak bir kütüphane olacak. Ama İstanbullular da üzülmesin. İnşallah Rami Kışlası’na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız.