Başkan Erdoğan'dan İslamofobi'ye karşı net mesaj: Mücadeleye öncülük edeceğiz

Başkan Erdoğan, New York'ta TASC tarafından düzenlenen akşam yemeğinde konuştu. İslamofobi'ye vurgu yapan Başkan Erdoğan, ''Müslüman düşmanlığına karşı mücadeleye öncülük edeceğiz.'' dedi

Başkan Erdoğan, New York'ta TASC tarafından düzenlenen akşam yemeğinde konuştu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

İş insanlarımız ve girişimcilerimizi yürekten kutluyorum. Biz entegrasyona sonuna kadar varız, asimilasyona ise aynı derecede karşıyız.

"TERÖRLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Türkiye, terör belasıyla hem sahada hem masada en büyük mücadeleyi veren ülkelerin başında geliyor. Türkiye karşıtı her operasyona gönüllü figüranlık yapan örgüt mensuplarına karşı sizlerden teyakkuz halinde olmanızı bekliyorum.

Terör örgütleri mensupları yalnızca ülkemizin menfaatlerini değil, yurtdışındaki vatandaşlarımızı, ticari teşebbüslerini ve sivil toplum kuruluşlarını da doğrudan ya da dolaylı şekilde hedef alıyor.

İslam düşmanlığı bir salgına dönüştü. Türkiye olarak vatandaşlarımızın yaşadığı ülkelerdeki aşırı sağcı akımları ve nefret söylemlerini yakından takip ediyoruz. Müslüman düşmanlığına karşı mücadeleye öncülük edeceğiz.

"İSRAİL, BÖLGE BARIŞINI TEHDİT EDİYOR"

Küresel sistem, artık tüm etkinliğini, tüm inandırıcılığını kaybetmeye başladı. Görevi barış ve güvenliği sağlamak olan kurumlar, çok açık bir ahlaki çöküş içerisindedir. Küresel kurum ve kuruluşlar, Gazze'deki zulmü durduracak, İsrail'in katliamını engelleyecek hiçbir etkili adım atmadı.

Gazze'de son derece vahşi bir soykırım yaşanıyor. İsrail'in Gazze başta olmak üzere, Filistin topraklarında yaptığı soykırım, bölge barışını tehdit etmektedir.