Başkan Erdoğan'dan gençlere müjde... Pedagojik formasyona düzenleme

Başkan Erdoğan, Şanlıurfa'da gençlerle buluştu. Sanatçı İbrahim Tatlıses de programa türküleriyle eşlik etti. Programda Başkan Erdoğan'ın öğrencilere bir de müjdesi vardı. Erdoğan, pedagojik formasyonun eğitim-öğretim yılı içerisinde verilebileceğine işaret etti.

Başkan Erdoğan, "Şanlıurfa Gençlik Buluşması" kapsamında gençlerle bir araya geldi. Sanatçı İbrahim Tatlıses'in de türküleriyle eşlik ettiği program yaklaşık 1 saat sürdü. Programda Başkan Erdoğan'ın öğrencilere bir de müjdesi vardı. Erdoğan, "Bu hafta YÖK Başkanımızla görüştük. 3 ve 4'üncü sınıfta formasyonu verelim, üniversiteyi bitirirken formasyon eğitimini almış olsunlar dedik, mutabık kaldık" açıklamasında bulundu.

Genç bir öğretmen, pedagojik formasyonu sadece atanmış kişilerin alabildiğini, mezun olup atama bekleyenler için de bir düzenleme olup olmayacağını sorması üzerine Başkan Erdoğan şu bilgileri verdi: "Bu hafta içinde YÖK Başkanımızla da konuyu görüştük. Biliyorsunuz, üniversiteyi bitirdikten sonra bir veya iki yıl formasyon eğitimi veriliyordu. Kendilerine Sayın Başkan, artık bunu kaldırıyorsun dedik, kaldıracaksın, 3 ve 4. sınıfta formasyonu verelim ve üniversiteyi bitirirken böylece formasyon eğitimini de almış olsun dedik ve mutabık kaldık."