Başkan Erdoğan M. Emin Saraç için gazetelerde taziye ilanı yayımladı

Başkan Erdoğan hadis, tefsir ve fıkıh alimi Muhammed Emin Saraç için gazetelerde taziye ilanı yayımladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin önemli ilim adamlarından biri olan ve geçtiğimiz gün vefat eden Muhammed Emin Saraç için gazetelerde taziye ilanı yayımladı.

Erdoğan'ın taziye ilanında, "İslam'ın doğru şeklide anlatılmasına ve yaşanmasına adadığı ömrü boyunca yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce talebe yetiştiren muhterem hocamızı her zaman saygıyla, hayırla ve duayla yad edeceğiz." ifadeleri yer aldı.

"Kıymetli İslam alimi Muhammed Emin Saraç Hoca'mızın vefatından derin bir teessür duydum. İslam'ın doğru şeklide anlatılmasına ve yaşanmasına adadığı ömrü boyunca yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce talebe yetiştiren muhterem hocamızı her zaman saygıyla, hayırla ve duayla yad edeceğiz. Muhammed Emin Saraç Hoca'mıza Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor, başta ailesi olmak üzere, talebelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

CENAZESİNE KATILACAK

Başkan Erdoğan, son Osmanlı alimlerinden, 60 yılı aşkın bir süre Fatih Camisi'nde tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yüzlerce talebe yetiştiren Muhammed Emin Saraç için bugün öğle namazının ardından İstanbul'daki Fatih Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.