Başkan Erdoğan'dan Diyarbakır anneleri ile yaptığı iftar sonrası önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır anneleri ile yaptığı iftar sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelede kararlık mesajı veren Başkan Erdoğan, ''Son terörist de etkisiz hale gelene, terör örgütünün elindeki son evladımız da ailesine kavuşana kadar, bu mücadeleyi sürekli daha ileri taşıyarak sürdüreceğiz.'' ifadelerini kullandı.

AA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kandil'i çökerteceklerini belirterek, "Kandil, kandil olmaktan çıkacak onlar için karanlık olacak. Hiç endişeniz olmasın bizim buna imanımız var ve bin yıllık ortak coğrafyamızı türlü hile ve desiselerle parçalara ayırıp hem fiziken hem zihnen sömürme peşinde olanlara meydanı bırakmayacağız." dedi.

AA'nın aktardığı habere göre, Erdoğan, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleriyle Vahdettin Köşkü'nde iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftarın ardından konuşan Erdoğan, katılımcıların ramazan aylarını ve bu gece idrak edilen Kadir Gecelerini tebrik ederek, Ramazan Bayramı'na kavuşma temennisinde bulundu.

Erdoğan, Diyarbakır annelerinin nice ramazanları, bayramları evlat hasretiyle geçirdiğini dile getirerek, şunları dedi:

Başkan Erdoğan, bazı ailelerin evlatlarına kavuşurken, bazılarının henüz bu mutluluğa erişemediğini aktararak, şunları kaydetti:

"TERÖRÜN ÜLKEMİZE UZANAN KANLI ELLERİNİ ADETA KÖKÜNDEN KIRIYORUZ"

Başkan Erdoğan, Allah'tan yüreği hasretle kavrulan tüm annelerin ve babaları bir an önce evlatlarına kavuşturmasını dileyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Başkan Erdoğan, kardeşliklerini yıkarak bölgelerini sömürge zincirlerine bağlamak, sinsi senaryolarına alet etmek isteyenlere, tek yürek, tek yumruk olduklarını göstereceklerinin altını çizdi.

Erdoğan, şu şekilde konuştu:

Terör örgütü içindeki tüm gençlere seslenen Erdoğan, şöyle konuştu:

"ZAFER SİZİN GİBİ İNANAN ANNELERİN ZAFERİ OLACAKTIR"

Başkan Erdoğan, Diyarbakır annelerinin nezdinde, tüm annelerin Anneler Günü'nü ve Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

"Rabbim yaşı kaç olursa olsun, bugünü annesiz geçiren yetimlere de sabr-ı cemil ihsan etsin diyorum." diyen Erdoğan, anneleri halen hayatta olan herkese de onların kıymetini bilmelerini, gönüllerini şenlendirmelerini, hayır dualarını almalarını tavsiye etti.

Hazreti Peygamber'in, "Cennet annelerin ayakları altındadır." buyurduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"TERÖR DEVLETİ İSRAİL, KUDÜS'TEKİ MÜSLÜMANLARA VAHŞİCE VE AHLAKSIZCA SALDIRMAKTADIR"

Bir kez daha Diyarbakır annelerinin ve tüm annelerin gününü tebrik eden Erdoğan, "Rabb'im Kadir Gecesi'nin feyzinden istifade edenlerden eylesin. Alemi İslam'ın intibahına vesile eylesin." dedi.

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken ilk kıbleleri, 3 dinin kutsal şehri Kudüs'ten hem üzüntülerini hem öfkelerini artıran haberler aldıklarına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

KÖKLÜ REFORM ÇAĞRISI

"Türkiye olarak, her zaman olduğu gibi bugün de Kudüs'teki kardeşlerimizin ve Filistin coğrafyasındaki tüm Müslümanların yanındayız." diyen Erdoğan, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere konuyla ilgili tüm uluslararası kurumları harekete geçirmek için gereken girişimleri başlattıklarını ifade etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin derhal ve etkin tedbirlerle bu zulme "dur" demediği takdirde, "Dünya 5'ten büyüktür" diye ifade ettiği çarpıklığı kayıtsız şartsız kabul ettiğinin anlaşılacağına vurgu yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ve Müslümanlara yönelik alçak saldırıların derhal durdurulmasını isteyen Erdoğan, şu şekilde konuştu:

Erdoğan, Diyarbakır annelerinin Ramazan-ı Şerifini, Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik ederken, "sözlerini, Rabbim yavrularınızla birlikte bir bayram değil, çifte bayram yaşamayı nasip eylesin diyorum." diye tamamladı.

Bu arada Diyarbakır anneleri Erdoğan'a, üzerinde "Evlat Nöbeti 614. Gün" yazılı tablo armağan etti.