Başkan Erdoğan'dan diplomasi trafiği... Peş peşe önemli temaslar!

Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği ABD'deki diplomasi trafiğini sürdürüyor. Türkevi'nde çeşitli temaslarda bulunan Başkan Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti. Detaylar haberimizde...

AA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'ı kabul etti.

Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği New York'ta temaslarını sürdürdüğü Türkevi'nde, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile görüştü.

Erdoğan'ın kabulü, basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan'ın "Dünya Beşten Büyüktür" sözü New York sokaklarında

ABD'de diplomasi trafiği! Başkan Erdoğan'dan önemli görüşmeler

Başkan Erdoğan'a New York'ta sevgi seli! İnsanlar Türkevi'ne akın etti

BAŞKAN ERDOĞAN, KUVEYT VELİAHT PRENSİ'Nİ KABUL ETTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah'ı kabul etti.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Kuveyt'in ekonomiden savunma sanayisine kadar birçok alanda gelişim gösteren ilişkilerini ilerletmek için gayretlerin artarak süreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının açıklamasına göre, Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled al Hamad al Sabah'ı kabul etti.

Görüşmede, Türkiye ile Kuveyt ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi.

Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Kuveyt'in ekonomiden savunma sanayisine kadar birçok alanda gelişim gösteren ilişkilerini ilerletmek için gayretlerin artarak süreceğini belirtti.

Başkan Erdoğan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'daki saldırılarının bölge için bir tehdit teşkil ettiğini, İsrail'in uluslararası hukuk ve insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi için İslam dünyası başta olmak üzere tüm insanlığın gayretlerini artırmasının son derece önemli olduğunu, İsrail'in er ya da geç işlediği suçların hesabını hukuk önünde vereceğini söyledi.

Başkan Erdoğan'ın Al-Sabah'ı kabulü basına kapalı gerçekleşti.

İRAN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ile görüştü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarında uyguladığı şiddetin bir an önce sona erdirilmesi için uluslararası hukuk, diplomasi ve insan hakları temelinde uluslararası toplumun sesini daha fazla yükseltmesinin gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'la gerçekleştirdiği görüşmede,Türkiye ile İran ikili ilişkileri, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Türkiye ve İran arasındaki tarihi ve kültürel bağların iki ülke ilişkilerine her zaman olumlu yansıdığını, yeni dönemde de iki ülkenin çıkarlarına uygun işbirliği fırsatlarının değerlendirileceğini, ilişkilerin her alanda geliştirilerek ilerletileceğine inandığını ifade etti.

Başkan Erdoğan, İsrail'in bölgede huzuru ve istikrarını tehdit eden saldırganlığına karşı barışa hizmet eden adımlar atılmasının önemli olduğunu vurguladı.

İsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarında uyguladığı şiddetin bir an önce sona erdirilmesi için uluslararası hukuk, diplomasi ve insan hakları temelinde uluslararası toplumun sesini daha fazla yükseltmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, Gazze başta olmak üzere İsrail katliamlarının yaşandığı Filistin topraklarındaki sivillere insani yardım ulaştırmak için Türkiye'nin gayretlerini artırarak sürdürdüğünü belirtti.

Öte yandan, görüşmenin ardından New York'taki Türkevi'nden ayrılan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kendisine görüşmenin nasıl geçtiğini soran basın mensuplarına "sağ ol" diyerek yanıt verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN, ALMANYA BAŞBAKANI OLAF SCHOLZ'U KABUL ETTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

Başkan Erdoğan'ın Scholz'u kabulü basına kapalı gerçekleşti.

Başkan Erdoğan'ın Scholz'la görüşmesinde, Türkiye ile Almanya ilişkileri, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin canlandırılması, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz'la görüşmesinde, özellikle vize meselesinin bir an önce çözülmesi için Almanya'dan da destek beklendiğini kaydetti.

Başkan Erdoğan, Scholz'la görüşmesinde, özellikle Batılı ülkelerin İsrail'e yönelik desteklerinin Gazze'deki eşi benzeri görülmemiş katliamlara neden olduğunu söyledi.

BAŞKAN ERDOĞAN, TÜRK VE ABD'Lİ İŞ İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi'nin(TAİK) ev sahipliğinde düzenlenen 15'inci Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde düzenlenen toplantıda Amerikalı ve Türk, İş İnsanlarıyla bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

Başkan Erdoğan, burada Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş insanları ile bir araya geldi.

Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.