Başkan Erdoğan'dan AB mesajı: ''Sözlerimizi tuttuk ama onlar tutmadı''

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğine ilişkin mesaj yayımladı. Başkan Erdoğan, ''Biz Avrupa Birliği'ne verdiğimiz her sözü tuttuk ama onlar bize verdikleri sözlerin neredeyse hiçbirini yerine getirmediler.'' ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'nin AB'ye üyeliğine ilişkin mesaj yayımladı.

Türkiye'nin AB'ye verdiği sözleri tuttuğunu fakat AB'nin Türkiye'ye karşı hiçbir vaadini yerine getirmediğine vurgu yapan Başkan Erdoğan, "Türkiye olarak demokrasi, adalet ve özgürlükler noktasında Kopenhag Kriterleri'ni gerekirse Ankara Kriterleri yapar, yine yolumuza devam ederiz." dedi.

Başkan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Biz Avrupa Birliği'ne verdiğimiz her sözü tuttuk ama onlar bize verdikleri sözlerin neredeyse hiçbirini yerine getirmediler. Türkiye olarak demokrasi, adalet ve özgürlükler noktasında Kopenhag Kriterleri'ni gerekirse Ankara Kriterleri yapar, yine yolumuza devam ederiz. Yönetimler değişse de Avrupa Birliği'nin ülkemize yönelik adaletsiz ve ahde vefa ilkesiyle bağdaşmayan tarafgir tutumunda bir değişiklik olmadı. Kâğıt üzerinde ortaya koydukları ilkeleri, kuralları, süreçleri hiçe sayan bir yaklaşımla ülkemize haksızlık üzerine haksızlık yaptılar. Türkiye olarak 60 yıldır kapısında bekletildiğimiz Avrupa Birliği'nden herhangi bir beklentimiz yok. Şayet bize karşı örtülü bir yaptırım gibi kullandıkları vize dayatması başta olmak üzere haksızlıklarından geri dönerlerse kendi yanlışlarını düzeltmiş olurlar. Yapmazlarsa siyasi, sosyal, ekonomik ve askerî olarak bizden herhangi bir beklentiye girme hakkını tümüyle kaybederler. Eğer artık iyice lafta kalan tam üyelik sürecini sonlandırmak gibi bir niyetleri varsa işin o tarafı da kendi bilecekleri iştir.