Başkan Erdoğan: Yeni isimlerle güçleneceğiz

Başkan Erdoğan, “8. Büyük Olağan Kongremiz, milletimizin partimizden taleplerinin hayata geçirildiği ana zemin olacaktır. Memleket sevdalısı yeni isimlerle kadrolarımızı tahkim ve takviye edeceğiz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti'nin düzenlediği "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programına katıldı. Seçim sonuçlarına ilişkin parti teşkilatını önemli mesajlar veren Başkan Erdoğan, "Teşkilat olarak birliğimizi ve beraberliğimizi yol arkadaşlığımızı perçinledik. Toplumun nabzını tuttuk, eleştirilere kulak verdik. Milletimizin her kesimiyle bir araya geldik, kapısını çaldık, kendimizi hesaba çektik, kendimize ayna tuttuk" dedi.

HALK BİZE GÜVENİYOR

"Türkiye Buluşmaları AK Parti'nin milletin kalbindeki sarsılmaz yerini teyit etmiştir" diyen Erdoğan, "Vatandaşlarımız sorunların çözümü olarak ilk başta partimizi ve ittifakımızı görüyor. Milletimiz etrafı ateş çemberi olan ülkemizin güvenliğini bizim sağlayacağımıza inanıyor. Vatandaşlarımız muhalefet aktörlerine güvenmiyor, muhalefetin söylemlerine prim vermiyor, onlardan kendisine hayır geleceğine asla inanmıyor. Zaman zaman serzenişte bulunsa da insanımız son kertede AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na güveniyor. AK Parti olarak bize verilen bu desteğin ne anlama geldiğini çok çok iyi biliyoruz. Bunu boşa çıkarmamakta kararlıyız" diye konuştu.

YENİLENME MESAJI

Bugüne kadar milleti hayal kırıklığına uğratmadıklarını kaydeden Erdoğan, "Bizden beklentilerinin farkındayız. Bu beklentileri karşılamak noktasında son 23 yılda en ufak zafiyet göstermedik, göstermeyeceğiz. 8. Büyük Olağan Kongremiz, milletimizin partimizden taleplerinin hayata geçirildiği ana zemin olacaktır. Kongre sürecimizi tazelenmenin, yenilenmenin, bununla birlikte büyük bir kucaklaşmanın vesilesine dönüştürmek arzusundayız. AK Parti'nin ufkuna, vizyonuna sahip, dürüst, çalışkan, donanımlı, millet, memleket sevdalısı yeni isimlerle kadrolarımızı tahkim ve takviye edeceğiz. Kongrelerimizi parti içi bir faaliyet gibi değil milletimizle geleceğimizi inşa edeceğimiz bir şölene çevireceğiz" ifadelerini kullandı.

ÖFKE DİLİNE YER YOK

Erdoğan, "Biz AK Parti olarak üye sayısı itibariyle Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Biz çıkar birliği yapmış bir hareket yapmış değil Türkiye'ye hizmet aşkıyla dava ve yol arkadaşlığı yapmış bir siyasi partiyiz. Makamlar, rütbeler, koltuklar değişebilir, molalar, kesintiler olabilir ama uğruna ömrümüze adadığımız dava ilelebet payidar olacaktır. Öfke diline yer vermeyecek nezaketle hoşgörüyle yolumuzda ilerleyeceğiz. Arkadaşlarımızın bu geniş zaviyeden bakmasını istiyorum" mesajını verdi.

MUHALEFET KAVGA İÇİNDE

Muhalefete eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Biz iktidar ve muhalefet arasındaki diyalog zeminini genişletmek için uğraştıkça gerilimden beslenenler engel olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Muhalefet parti içi mücadele içinde. 4 yıl sonra yapılacak seçimler için şimdiden kavgaya tutuştular" şekilde konuştu.

GAZZE HALKININ DİRENİŞİNİ KIRAMADI

İsrail'in Gazze halkına soykırımının birinci yılına girildiğini aktaran Erdoğan, tüm dünyanın gözleri önünde 50 bine yakın masum insanın katledildiğini belirtti. İsrail'in, savaş hukuku ve insana dair ne kadar değer varsa ayaklar altına aldığını söyleyen Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar Gazze halkının direniş zeminini kıramadılar. Gazzeliler, 364 gündür Siyonist işgalcilere karşı kahramanca direniyor" dedi.

DÜNYADA TEK ÜLKEYİZ

Türkiye'nin Gazze halkının yanında olmayı sürdüreceğini belirten Erdoğan, "İsrail'e karşı ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz. İlk gün nerede duruyorsak bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Kimsenin baskısına boyun eğmeden, mazlumun yanında zalimlerin karşısındayız. Batılı güçler, bunların asıl niyetlerini çok iyi bildikleri halde Holokost utancından dolayı Netanyahu ve katliam çetesine seslerini çıkaramamaktadır. İsrail'in harladığı ateş sadece bu coğrafyayı değil sizi de yakacak" dedi.