Başkan Erdoğan: Yeni bir anayasayı tartışma vakti geldi

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa sinyali veren Başkan Erdoğan, ''Belki de ülkemizde yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir. Önümüzdeki dönemde harekete geçebiliriz.''

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Türkiye'de sorunların kaynağının 1960'dan beri darbeciler tarafından yapılan Anayasalar olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan, yeni anayasanın sinyalini verdi.

Daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunulduğunu hatırlatan Erdoğan, "Anayasa çalışması milletin gözü önünde ve tüm temsilcilerinin katılımı ile olmalıdır ve milletin takdirine sunulması gereklidir." dedi.

Türkiye'nin yeni anayasa fırsatını kaçırmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belki de ülkemizde yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla yeni anayasa konusunda görüş birliğine vardık."

Anayasa çalışmaları şeffaf şekilde gerçekleştirilmesi ve ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerektiğini vurgulayan Başkan Erdoğan, "Anayasa çalışması terör örgütüyle irtibatlı kesimlerin gölgesinde ülkesiyle kalbi bağlantısı kopuk isimlerle yürütülebilecek bir iş değildir." ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI GÜL'DEN YENİ ANAYASA PAYLAŞIMI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası açıklamasındaki, yeni anayasa ile ilgili bölümü Twitter hesabından paylaştı.

Abdulhamit Gül, şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni anayasa vurgusu hepimiz için heyecan verici bir müjdedir. Hukuk reformumuzun temel hedeflerinden biri olan yeni, sivil ve demokratik bir anayasayı hayata geçirmek, geleceğimize, çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras olacaktır."