AA
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, İran bağlamında ilan edilen ateşkesin ardından kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, 40 günlük gerilimin ardından ortaya çıkan barış fırsatının heba edilmemesi gerektiği mesajını net bir şekilde iletti.
ERDOĞAN-TRUMP HATTINDA İRAN ATEŞKESİ GÜNDEMİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede liderler, dün gece itibarıyla İran bağlamında ilan edilen ateşkes başta olmak üzere, bölgedeki güncel gelişmeleri ele aldı.
BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KALICI BARIŞ İÇİN KRİTİK UYARI
Ateşkesten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erdoğan, tüm dünya için oldukça zorlu ve sıkıntılı geçen 40 günün ardından aralanan iki haftalık fırsat penceresinin kalıcı bir barış anlaşması için çok iyi değerlendirilmesi ve sürecin kundaklanmasına fırsat verilmemesi gerektiğini ifade etti.
Başkan Erdoğan, Pakistan başta olmak üzere dost ve kardeş ülkelerle birlikte yürütülen çözüm çabalarına, Türkiye'nin desteğinin artarak süreceğini vurguladı.