AKŞAM GAZETESİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Togg'un sedan modeli T10F'yi test etti. Test sürüşü sırasında model hakkında bilgi alan Erdoğan sürüşü tamamlamasının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile birlikte T10F'nin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
İZLENİMİNİ PAYLAŞTI
Erdoğan, test ettiği Togg'un T10F modeliyle ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptı. Erdoğan aracı kullanırken çekilen fotoğrafların da yer aldığı paylaşımında, "Yakında vatandaşlarımızın beğenisine sunulup yollara çıkacak olan yerli ve milli elektrikli otomobilimiz, gururumuz Togg'un yeni sedan modeli T10F'in test sürüşünü gerçekleştirdik. Maşallah. Barekallah" ifadelerini kullandı.
SİPARİŞE AÇILACAK
T10F, piyasadaki mevcut SUV modelden yaklaşık 80 kilometre daha fazla yani 600 kilometre menzile sahip. Tasarımı, güç kaynağı olarak kullanılması, yapay zeka sistemleri ve sürüş destek asistanları gibi özellikleriyle de dikkati çeken T10F'in, önümüzdeki aylarda siparişe açılması bekleniyor. 2018 beygir gücüne sahip T10F 0/100'e 7,2 saniyede ulaşabiliyor. Türkiye'nin yerli ve milli otomobil markası olan Togg, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının 2024 sonuçlarında bir önceki yıla göre 5 basamak birden yükselerek 37'nciliğe yerleşti. Togg, Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan "Türkiye'nin En Değerli Markaları-Türkiye 125" çalışmasında da 20'nci sırada yer aldı.
OYUN KURUCU OLACAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un oyun kurucu olma iddiası taşıyan bir marka olduğunu söyledi. Togg'un Türk milleti tarafından sahiplenildiğini büyük bir memnuniyetle gördüklerini ifade eden Bakan Kacır, "Teslimatlar Nisan 2023'te başladı. 26 ay içinde 65 bini aştı, bu başarı hikayesi. Bu projeler Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla doğdu ve onun iddiasıyla bugünlere geldi" ifadelerini kullandı.