Başkan Erdoğan tek tek açıkladı: İşte o müjdeli haberler

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada birçok müjde verdi. Kurdaki yapay artışın önüne geçen yeni bir sistemi aktaran Başkan Erdoğan, BES ve KYK kredi ve burslarındaki artışla alakalı da bilgiler verdi.

Başkan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından BES, KYK kredi ve burslarındaki artış, kurdaki dengesiz hareketliliğin önlenmesine yönelik atılacak adımlarla alakalı açıklamalarda bulundu.

KUR GETİRİSİ

Başkan Erdoğan, "Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bundan sonra hiçbir vatandaşımız, kur daha yüksek olacak diye Türk Lirası mevduatından dövize geçme ihtiyacı duymayacak." diyerek yeni finansal yöntemi açıkladı.

Bu yönteme göre, bankadaki Türk lirası varlıklarında kur getirisi mevduat kazancının üzerinde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşlara ödenecek.

İHRACATÇILARA KUR FARKI ÖDEMESİ

Başkan Erdoğan resmi Twitter hesabından "Bir müjdemiz de ihracatçılarımıza..." diyerek bir paylaşımda bulundu.

Yapılan yeni düzenlemeye göre, döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalara, ortaya çıkabilecek kur farkı Türk Lirası olarak ödenecek.

BES'TE %5'LİK ARTIŞ

"BES ile ilgili de bir müjdemiz var..." diyen Başkan Erdoğan "Fon büyüklüğü 250 milyar liraya ulaşan bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını %5 daha artırarak %30'a çıkartıyoruz..." açıklamasında bulundu.

STOPAJ YÜZDE 0'A İNDİRİLDİ

Devlet iç borçlanma senetlerinde stopaj da yüzde 0'a indirildi. Başkan Erdoğan Kurumlar Vergisi'nde 1 puanlık indirimin de planlandığını açıkladı. KDV'nin yeniden düzenleneceğini de dile getiren Başkan Erdoğan şirketler tarafından yapılacak temettü ödemelerinin üzerindeki stopajın yüzde 10'a indirildiğini duyurdu.

"BİR MÜJDEYİ DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE"

Başkan Erdoğan'dan bir müjde de üniversite öğrencilerine geldi. Buna göre, önümüzdeki yıl KYK kredi ve bursları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartıldı.