Başkan Erdoğan talimatı verdi... Sarıyer'de kiliseye silahlı saldırı! Bakan Yerlikaya'dan açıklama!

Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Adalet Bakanı Tunç ise, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Silahlı saldırıya ilişkin, yayın yasağı getirildi. Son dakika haberine göre Başkan Erdoğan, kilise saldırısı sonrası Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Lesniak ile görüştü. Erdoğan görüşmede, ''Faillerin kısa sürede yakalanması için gerekli adımlar atılıyor.'' dedi. İşte detaylar...

Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Pazar ayini sırasında gerçekleşen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Saldırıyı gerçekleştiren maskeli 2 kişiyi yakalamak için çalışma başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, "Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK, SANTA MARİA KİLİSESİ'NDEKİ SİLAHLI SALDIRIYI KINADI

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüttüğünü bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Santa Maria Kilisesi'nde bir kişiye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu.

Tunç, "Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

İBB BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM SANTA MARİA KİLİSESİ'NDEKİ SALDIRIYI KINADI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıyı kınadı.

Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sarıyer Büyükdere Mahallemizde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'ndeki ayin esnasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Rahip Anton Bulai'i arayarak başsağlığı dileklerimi ilettim. Yüzlerce yıllık kardeşlik hukukumuzu ve bir arada yaşama irademizi hedef alan bu alçak saldırılar asla hedefine ulaşamayacak" ifadelerini kullandı.

SALDIRGANLARIN KİLİSEYE GELDİĞİ ANLAR KAMERADA!

Sarıyer'de Santa Maria kilisesinde yaşanan silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen maskeli iki şahıs kameraya yansıdı.

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN KİLİSEDE SİLAHLI SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, Sarıyer'de silahlı saldırının gerçekleştiği Santa Maria Kilisesi'ne gelerek, incelemelerde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir vatandaşımız vefat etti. 2 maskeli şahıs saldırıda bulundu. Bununla ilgili polisimizin, savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok. Tek bir kişiye saldırı olmuş ve bir kişi vefat etmiş. Bildiğimiz, gördüğümüz şu içeri girilmiş ve içerideki bir kişiye saldırıda bulunulmuş. Bunun üzerinde polisimiz çalışıyor. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Vali Gül saldırganların en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceğini vurguladı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN KİLİSEDE SİLAHLI SALDIRIYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI

Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "İstanbul Sarıyer'de Santa Maria kilisesinde meydanında gelen saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından olay ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kilise saldırısı sonrası Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Lesniak ile görüştü.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde meydana gelen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Sayın Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Sayın Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Tüm cemaate başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Sayın Cumhurbaşkanımız, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atılmakta olduğunu ifade etti" ifadelerini kullandı.

"KİM YAPTIYSA BULMAK GÖREVİMİZ"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı lanetlerken, "Kim/kimler yaptıysa bunu bulmak görevimiz" dedi.

Bakan Yerlikaya, "Bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Milletimizin birliğini, beraberliğini bozmaya kastedenler başarılı olamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya silahlı saldırının yaşandığı Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne gelerek yetkililerle görüştü. İncelemelerinin ardından kameralar karşısına geçen Yerlikaya, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Pazar ayini sırasında kilisede menfur bir saldırı yaşandığını belirten İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Bu saldırı esnasında maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı lanetliyoruz. Şiddetle kınıyoruz. Olayın bir an önce açıklığa kavuşturulması için emniyetimiz çalışıyor. Bütün arkadaşlarımız gayret ediyor. İstanbul'umuzda pek çok ibadethane var. Her biri özgürce, huzur ve güven ortamında ibadetlerini yerine getiriyor. Milletimizin birliğine beraberliğine kastedenler hiçbir şekilde başarılı olamayacaklar. Biz her zaman İstanbul'umuz başta olmak üzere ülkemizin her yerinde huzur ve güven ortamında yaşamaya devam edeceğiz. Ama bu saldırıyı kim yaptıysa bilin ki onları da en kıza zamanda tespit edip adalete teslim etmek bizim görevimiz. Bunu yapmakta kararlıyız. Olayı ilk duyduğumuz andan itibaren de Valimiz, emniyetimiz, istihbarat teşkilatımız, devletimizin bütün kademeleri çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da açıklamaları yaptılar. İlk bu olayı duyar duymaz kendilerine bilgi arz ettik. Gelişmelerden milletimize bilgi vereceğiz" ifadelerini kullandı.