Başkan Erdoğan talimatı verdi: Belediyelerden bir bir KDV indirimi

Başkan Erdoğan'ın belediyelere ''Su tüketim bedelindeki KDV oranından yüzde 7 indirim yapın'' çağrısı sonrası belediyeler bir bir suya KDV indirimi açıklaması yapmaya başladı.

AA/İHA

Başkan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında' belediye başkanlarına 'Su tüketim bedelindeki KDV oranından yüzde 7 indirim yapın' açıklaması yaptı.

Bu açıklamanın ardından belediyelerden bir bir suya KDV indirimi açıklaması geldi.

BİNGÖL

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, su abonelerinden alınan KDV oranında yüzde 7 indirim yaptıklarını açıkladı.

Başkan Arıkan yaptığı açıklamasında, enflasyonla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan karar doğrultusunda yerel yönetimler olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti. Başkan Arıkan, "Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı karar ile içme suyu tüketim bedeli üzerindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiriyoruz. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

ELAZIĞ

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında' belediye başkanlarına 'Su tüketim bedelindeki KDV oranından yüzde 7 indirim yapın' açıklamasının ardından Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kent genelinde sudaki KDV oranında yüzde 7 indirim yaptıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda AK Parti'li belediye başkanlarına seslendi. Salondaki belediye başkanlarının ayağa kalmasını isteyen Cumhurbaşkanı, "AK Partili belediyelere çağrıda bulunmak istiyorum. Su tarifelerinde biz ne ana muhalefetiz ne şuyuz, ne buyuz. En az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar bunun üzerinde indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır" ifadelerini kullandı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları sosyal medya üzerinden kent genelinde su fiyatlarındaki KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indirdiklerini açıkladı.

Başkan Şerifoğulları sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı karar ile enflasyonla mücadele kapsamında Elazığ Belediyesi olarak su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirdik şehrimize hayırlı olsun" dedi.

ADIYAMAN

Adıyaman Belediyesi, su tüketim bedelindeki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldüğünü müjdeledi.

Adıyaman Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı KDV indirimi kararını içme suyu için kullanarak, su tüketim bedelindeki yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e düşürdü.

Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer, Adıyaman Belediyesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel gıda malzemelerinde uygulanması talimatını verdiği KDV indirimi kararını içme suyuna uygulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gayretine destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yapılacak olan indirim ile birlikte su tüketim bedelinde 8 olan KDV oranı bundan sonra yüzde 1 olarak hesaplanacak.

ORDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, su tüketim bedelinde uygulanacak olan KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdü.

Ordu'nun 19 ilçesini sağlıklı içme suyuna kavuşturmak ve kayıp-kaçak oranını en aza indirmek amacıyla alt yapı yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan ekonomik su tarifesi uygulamasındaki kararlılığını 2022 yılında da sürdürüyor. Bu kapsamda OSKİ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Enflasyon Tedbirleri" kapsamında abonelerine içme suyunu 14 Şubat 2022 tarihinden başlayarak yüzde 7 indirimli vermeye başladı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Enflasyon Tedbirleri" kapsamında su tüketim bedelinde uygulanacak olan KDV oranını ilimizde yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdük. Hayırlı olsun" sözlerine yer verdi.

BAYBURT

Bayburt Belediyesi su tüketim bedelindeki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldüğünü müjdeledi.

Bayburt Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı KDV indirimi kararını içme suyu için kullanarak, su tüketim bedelindeki yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e düşürdü.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, alınan kararın hayırlı olmasını temenni ederek, her zaman vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yapılacak olan indirim ile birlikte su tüketim bedelinde 8 olan KDV oranı bundan sonra yüzde 1 olarak hesaplanacak.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Belediyesi, su tüketim bedelinde yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e indirdi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı enflasyonla mücadele kapsamında, Gümüşhane Belediyesi olarak, 2021'de tüm tarifelerimize zam yapmamıştık, şimdi de yüzde 7 indirim yaparak su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirdik. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.