Başkan Erdoğan: Süratle adımlar atılacak, kimse aç açıkta kalmayacak

Başkan Erdoğan, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti. Başkan Erdoğan, Elazığ'da hayatını kaybeden anne oğulun cenazesine katıldı, yakınlarına taziye dileklerinde bulundu. Cenaze töreninin ardından konuşan Başkan Erdoğan ''Geçmişten bu yana birçok depremler yaşadık ama bu millet, bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı. Süratle adımlar atılacak, kimse aç açıkta kalmayacak'' dedi. Öte yandan Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki kurtarma çalışmalarını inceleyen Başkan Erdoğan, 'yardım' konusunda ''Fırsatçılara kapı aralamayalım'' diyerek uyarıda bulundu.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gelen Başkan Erdoğan, depremde hayatını kaybeden 2 kişinin cenaze törenine katıldı.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Başkan Erdoğan, depremde yaşamını yitiren Anne ve oğlunun cenaze törenine katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, 'Geçmişten bu yana birçok depremler yaşadık ama bu millet, bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı. Devlet olarak, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız. Bütün bu enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Yıkım yaralarının sarılması için süratle adımların atılacağını belirten Erdoğan açıklamasında, 'Köy ve mahallelerdeki yıkımların yerine süratle TOKİ eliyle adımlarımızı atıp yapılması gerekenleri yapacak, kimseyi açıkta bırakmayacağız.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Dedikodulara kulak asmayın, kimsenin olumsuz, menfi propagandalarına kulak asmayın ve bilin ki bizler sizlerin hizmetkarıyız." dedi.

İstanbul'daki DEİK 33. Olağan Genel Kurulu programını iptal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.

"DEVLETİMİZİN BİR İHTİYACI YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından incelemelerde bulunmak üzere kurtarma çalışmalarının devam ettiği Mustafa Paşa Mahallesi'ne geçti.


Burada gazetecilere bir açıklama yapan Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Deprem sonrası her iki tarafta çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bütün mesele şu anda çalışmaları yürüten AFAD, UMKE, Kızılay, Jandarma, askerimiz çalışmalarla şu ana kadar çok sayıda insanımızı enkaz altından kurtardı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Bini aşkın hastamız var yoğun bakımdakilerin sayısı çok az. Kendilerine Rabbim'den şifalar diliyorum. Enkazlardaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımız aldıklar ses üzerine gidiyorlar. Ses dinleme cihazlarıyla olsun çalışmalar sürüyor. Sonuna kadar gayretle devam edecek. Devletimiz tüm imkanlarını kurumlarıyla beraber sürdürecek. Konuyla ilgili olarak milletçe ortaya koyduğumuz dayanışmaya teşekkür ediyorum. Burada bir şeyi hatırlatmamız lazım, bu tür zamanlarda biliyorsunuz bazıları fırsat kollamaya kalkar. Bu fırsatlara asla bizler kapı aralamayalım. Bu fırsatlara kapı aralamayalım. Para toplama vs. Devletimizin bir ihtiyacı yok. Yardım yapılacaksa kurum belli, AFAD ile Kızılay ile yapılır. Dağıtılması gereken yerlere dağıtılır. Fırsat kollayıcılara fırsat vermeyelim." 

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM

Depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Elazığ’da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremde vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlarımız gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Sağlık Bakanlarımızı bölgeye gönderdik.


Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, çalışmaları yakından takip etiğimizin bilinmesini istiyorum. Başta AFAD, Kızılay ve Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızla Milletimizin yanındayız. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum."