Başkan Erdoğan, Putin ile görüşecek... ''Ne yapıp edip Tahıl Koridoru'nu işletelim''

Başkan Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Başkan Erdoğan, yakında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme yapıp, ''Ne yapıp edip Tahıl Koridoru'nu işletelim'' diyeceklerini ifade etti.

Başkan Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşü uçakta Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve 24 TV'den Belkıs Kılıçkaya'nın da aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

"BU PLANIN TAKİBİNİ YAPIYORUZ"

Başkan Erdoğan, Tahıl Koridoru'nu daha adil bir dünya için atılmış olumlu bir adım olarak değerlendirirken, "Tahıl Koridoru'nu yeniden işletmemiz lazım. İhtiyacı bulunan Afrika ülkelerinin, buradan nasibini almalarını sağlamamız lazım. Rusya, Katar, Türkiye olarak üçlü bir dayanışma oluşturmuştuk. Bu koridordan gelecek tahılı mali noktada Katar destekleyecek, fabrikalarımızı çalıştırmak suretiyle bunları una çevirmek noktasında biz devreye girip işleyecek ve sonra da Afrika ülkelerine bunları gönderecektik. Bu planın takibini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, yakında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceklerini belirterek, "Yakında Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile görüşme yapıp, "Ne yapıp edip Tahıl Koridoru'nu işletelim" diyeceğiz. İnşallah ondan da olumlu cevaplar alarak yolumuza devam ederiz" dedi.