Başkan Erdoğan: Birileri kur manipülasyonuyla Türkiye’nin şahlanışını durdurmaya çalışıyor

Muş Demokrasi Meydanı'nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Birileri kur manipülasyonuyla Türkiye'nin şahlanışını durdurmaya çalışıyor. Mertçe karşımıza çıkmadıkları için mesajlarını ya Suriye'den ya Irak'tan ya Kandil'den ya Pensilvanya'dan ya Avrupa Parlamentosu'ndan ya da 16 bin 500 kilometre uzaktan veriyorlar.'' dedi.

1

Muş mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Kim ne derse desin gönüllerimize asla sınır çizdirmeyiz. Kim hangi oyunu çevirirse çevirsin ebedi kardeşliğimize leke sürdürtmeyiz, 780 bin kilometrekarelik vatanımızda ameliyat yaptırtmayız.

Bu topraklar birlik ve beraberliğin kıymetini çok iyi bilir.  Pazar günü sizler inşallah yeni bir tarih yazacaksınız. 

Bir asır önce bu toprakları kanımızla yeniden vatanımız kılmışsak bugün de bölücü heveslilerine aynı şekilde karşı çıkıyoruz. PKK terör örgütüne ve onun desteklediği siyasi partinin uzantılarına bu topraklarda yer olmadığını 31 Mart'ta göstereceğiz.


Güneydoğu'da binaların altında tünelleri açanlar, hizmet için yoklar, bunlar yıkmak için varlar. Bunlar 14-15 yaşındaki sabileri analarından koparıp Kandil'e kaçıranlar değil mi? Okullarımızı, camilerimizi yakan, yıkan alçakları beraberce hezimete uğratacağız. 

Kürt kardeşlerimizin canından, evlatlarımızın kanından beslenen canileri ve onu destekleyenlere yer olmadığını gösterin. 

Birbirimizi Allah için sevmemizi bu terör örgütü hazmedemiyor. Birileri hala göğü delen minarelerimize, ezanımıza tahammül edemiyor.

Birileri kur manipülasyonuyla Türkiye'nin şahlanışını durdurmaya çalışıyor. Mertçe karşımıza çıkmadıkları için mesajlarını ya Suriye'den ya Irak'tan ya Kandil'den ya Pensilvanya'dan ya Avrupa Parlamentosu'ndan ya da 16 bin 500 kilometre uzaktan veriyorlar. Onlar bize mesajlarını piyonları aracılığıyla veriyor. Biz de onlara cevabımızı Muş'tan Rabia'mızla veriyoruz.

Bölgelerimiz arasında gelişmişlik farkı olmasın diye gayret gösteriyoruz. Kimse bu topraklarda kendini garip hissetmesin diye çaba sarfediyoruz.

Muş'a son 17 yılda 11 buçuk kattrilyon liralık yatırım yaptık. Millet Bahçelerimizle şehirlerimizi güzelleştiriyoruz. Muş'a da 2 tane Millet Bahçesi yapıyoruz. 25 bin Muş'lu vatandaşımızın mülkiyet sorununu çözdük. Muş Havalimanı'na yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasını kazandırdık. 

Karşınıza aldatmaca bir aday çıkarılıyor, sizin hizmetkarınız olacak adaylara oy verin.

Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok.

Bu ülkenin 780 bin kilometrekaresinde hep birlikte yaşıyoruz. Bir sıkıntımız yok ama bunların bir sıkıntısı var.