Başkan Erdoğan müjdeyi verdi: İstanbul Havalimanı Metro Hattı 1 ay ücretsiz olacak

Kağıthane – İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ''8 istasyonlu hattımız günde 800 bin yolcu taşıyacak. Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro hattı 1 ay ücretsiz olacak. Bu devletin bütçesi sizler içindir'' dedi.

AA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, günde 800 bin yolcu kapasiteli Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşılabileceğini açıkladı.

AA'da yer alan habere göre, Başkan Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, İstanbul'a tarihi öneme sahip yeni bir eser kazandırmanın heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi.

Kağıthane istasyonundan başlayıp İstanbul Havalimanı'na kadar uzanan 34 kilometre uzunluğundaki 8 istasyonlu metro hattının İstanbul'a ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"TÜRKİYE METRO HATTI İNŞASINDAKİ GÜCÜNÜ VE KABİLİYETİNİ TÜM DÜNYAYA İSPATLAMIŞTIR"

Başkan Erdoğan, hizmete alınan metro hattını Kağıthane'de Mahmutbey metrosuyla entegre ettiklerine dikkati çekerek, birkaç ay içinde bu hattı Zincirlikuyu metrobüs durağıyla da birleştireceklerini ifade etti.

Hızlı tren konforuyla işleyecek bu metronun sinyalizasyon sisteminin TÜBİTAK işbirliğiyle ASELSAN tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: