Başkan Erdoğan: Maarif Vakfı nitelikli gençler yetiştiriyor

Başkan Erdoğan, ''Türkiye Maarif Vakfımızın, ülkemizin eğitim alanındaki zengin, mümbit ve köklü birikimini çalışmalarıyla dünyanın dört bir yanına ulaştırdığını görüyoruz. Bugün 52 ülkede toplam 52 bin öğrenciye hizmet veren Vakfımız, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde nitelikli insan kaynağının yetişmesinde önemli rol üstleniyor.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi başladı. Açılışta Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Erdoğan mesajında şunları kaydetti: "Türkiye Maarif Vakfımızın, ülkemizin eğitim alanındaki zengin, mümbit ve köklü birikimini çalışmalarıyla dünyanın dört bir yanına ulaştırdığını görüyoruz. Bugün 52 ülkede toplam 52 bin öğrenciye hizmet veren Vakfımız, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde nitelikli insan kaynağının yetişmesinde önemli rol üstleniyor."

FIRSAT EŞİTLİĞİ HEDEFİMİZ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuşmasında "Cumhurbaşkanımız 100 yıllık birikimin üzerine önümüzdeki yüzyılı 'Türkiye Yüzyılı' olarak ilan etti. Biz de Türkiye'de eğitim sistemimizde bu anlamda 'Türkiye Yüzyılı' inşa edecek çabalar içerisindeyiz" diyerek şunları kaydetti: "Eğitimde eşitlik ve adalet, olmazsa olmazımızdır. Eğitimde bahsettiğimiz değişim sürecini yönetirken her bir öğrencinin eşit erişim ve fırsatlara sahip olmasını sağlamak için hepimiz hep birlikte çaba sarf etmek durumundayız. Biz de Bakanlık olarak ana çıkış noktamız, herkesin fırsat eşitliğine sahip olduğu adalet temelli, eşitlik temelli bir eğitim felsefesi inşa edebilmek."