Başkan Erdoğan: Hidroelektrikte ilk 10'a girdik

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, inşa edilen hidroelektrik santrallerle Türkiye'yi bu alanda farklı boyuta taşıdıklarını belirterek, “Enerjide ülkemizi inşallah daha da ileri götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "İktidarımız boyunca inşa ettiğimiz hidroelektrik santraller ile Türkiye'yi bu alanda, hamdolsun, çok çok farklı bir boyuta taşımayı başardık. Bundan sonra da yatırımlara hız kesmeden devam edecek, enerjide ülkemizi daha da ileri götüreceğiz. Bize güvenin" dedi.

PAYI YÜZDE 20'Yİ AŞTI

Erdoğan'ın paylaştığı görselde ise Türkiye'nin hidroelektrik kapasitesinde ilk 10 ülke arasında olduğu ve 31.436 megavat kurulu güce sahip olduğu belirtilirken, 735 santralin, elektrik üretiminde yüzde 20.1'lik payı olduğu da kaydedildi.

RÜZGARDA KURULU GÜÇ 10 BİN MW

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de yaptığı paylaşımda, "Rüzgar ekip enerji biçmeye devam ediyoruz" dedi. Dönmez, "Rüzgar enerjisi kurulu gücümüzü 10 bin MW'ın üzerine çıkarmayı başardık. Böylece rüzgar kurulu gücünde 10 bin MW'ı aşan dünyadaki 10 ve Avrupa'daki 5 ülke arasına girdik" paylaşımını yaptı.