Başkan Erdoğan hakim ve savcı yardımcılarına başarılar diledi

Başkan Erdoğan 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni sonrasında bir mesaj yayınladı. Erdoğan, ''1.076 hâkim ve savcı yardımcımıza Mevla'dan başarılar diliyorum'' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'ne katılımı sonrasında sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

1'inci Dönem Hâkim ve Savcı Yardımcıları Eğitim Programı'na başlayan 1.076 hâkim ve savcı yardımcısına başarılar dileyen Erdoğan, yeni yetiştirme modeliyle hâkim ve savcıların mesleğe en iyi şekilde hazırlanmalarını amaçladıklarını iletti.

Akademideki eğitimin 7 aydan 10 aya yükseltildiğini ve adayların 300 saat daha fazla eğitim alacağını belirten Erdoğan'ın mesajının tamamı şu şekilde:

"1'inci Dönem Hâkim ve Savcı Yardımcıları Eğitim Programı'na başlayan 1.076 hâkim ve savcı yardımcımıza Mevla'dan başarılar diliyorum.

Usta-çırak ilişkisi içinde geçecek 2 yıllık sürede hâkim ve savcı yardımcılarımızın görevlerine tam manasıyla hazır olacaklarına inanıyorum.

Yeni yetiştirme modelimizle hâkim ve savcılarımızın mesleğe en iyi şekilde hazırlanmasını amaçlıyoruz. Buna göre adaylıkta süre 2 yılken yardımcılıkta süreyi 3 yıla çıkardık. Akademideki eğitim süresini 7 aydan 10 aya yükselttik.

Böylece yardımcıların 300 saat daha fazla eğitim almalarını sağlayacağız. Ayrıca yardımcıların sınav ve değerlendirme süreçlerini de yoğunlaştırdık.

Araştırma, analitik düşünme, muhakeme ve yazım kabiliyetinin geliştirilmesi amacıyla hâkim ve savcı yardımcılarımıza tez hazırlama yükümlülüğü getirdik.

Böylece yardımcılar; 3 yıllık yoğun, teorik ve pratik yönü güçlü, dolu dolu bir eğitimden geçeceklerdir.

Her bir hâkim ve savcı yardımcımızın bu süreci en verimli şekilde değerlendirmesini bekliyorum."