Başkan Erdoğan: Geleceğin inşası yarının hayaliyle başlar

Başkan Erdoğan, büyük başarıların formülünü TEKNOFEST Akdeniz'de paylaştı: ''Geleceği inşa etmek, yarınları hayal etmekle başlar.''

AKŞAM

SONER KAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Havalimanı'nda bu yıl 10'uncusu düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST) katıldı. Türkiye'nin milli teknoloji hamlelerine ilişkin gençlere seslenen Başkan Erdoğan, İsrail'in bölgedeki katliamlarına karşı da Adana'daki TEKNOFEST meydanından dünyaya mesajlar verdi.

Başkan Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024'e katıldı.

50 BİN KİŞİ KATLEDİLDİ

Bölgemizde son yılların en sancılı günlerinin yaşandığını belirten Erdoğan, "Gerilim, çatışma ve savaşlar coğrafyamızı içten içe çökertiyor. Gazze ve Lübnan'daki katliamları, millet olarak, insanlık olarak içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları başlayalı neredeyse bir yıl oldu. Çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz vahşice katledildi. 100 bine yakın insan yaralandı, şehirler birer enkaz yığınına döndü" dedi.

ATEŞİ BÖLGEYE YAYIYOR

İsrail'in Hamas bahanesiyle önce Gazze'yi işgal ettiğini şimdi de Hizbullah bahanesiyle Lübnan'da kan döktüğüne dikkat çeken Erdoğan, "İsmail Haniye'yi Tahran'da şehit ettikten sonra, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı katlettiler. Bölgede ateşkese, barışa, huzura her yaklaşıldığında, İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek bir provokasyona imza atıyor. Ateşi tüm bölgeye yaymak, coğrafyamızı kana ve gözyaşına boğmak için her yola başvuruyorlar" diye konuştu.

Uluslararası hukukun tamamen rafa kaldırıldığının altını çizen Erdoğan, "Utanmadan BM Genel Sekreteri Guterres'e BM'ye gelemez diye meydan okuyor. Şu hale bak. Şimdi 196 ülke herhalde BM Genel Sekreteri'ne sahip çıkacaktır. Sen kim oluyorsun da BM Genel Sekreteri'ne yönelik BM'ye gelemeyeceğine dair ferman gönderiyorsun" tepkisinde bulundu.

MAZLUMLARIN SAFINDAYIZ

Kundaktaki bebekleri dahi öldürmekten zevk alan bir cinnet haliyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Gazze'ye ve Lübnan'a yağan binlerce tonluk bombaların nereden geldiği bellidir. Kimse kusura bakmasın, dökülen her damla kana, bombaları atanlar kadar o bombaları temin edenler de aynı derecede ortaktır. Bölgemizde, sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'la sınırlı kalmayacak, sinsi bir plan uygulamaya konulmuştur. Bu

planın nihai hedefinin neresi olduğunu görmek ve anlamak için kâhin olmaya gerek yoktur. Tarih bilen, dinler tarihi bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes, meselenin Kudüs'le, Mescidi Aksa ile vaat edilmiş topraklar hezeyanıyla bağlantısını zaten kolayca idrak edecektir. Vaat edilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. 30 kilometre mesafede adeta Türkiye'ye meydan okuma yarışına giriyorlar. Biz bunları gayet iyi biliriz. Sahadaki gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Komşularımızla işbirliğimizi bu anlayışla ileriye taşıyoruz. Zalimler karşısında insanlık cephesini güçlendirmenin gayretindeyiz. Biz, her zaman sulhun tarafındayız. Bölgemizin içinde bulunduğu cinnet hali karşısında bugüne kadar olduğu gibi yine mazlumların yanında, adaletin safında yer alacağız. Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot taksimiyle tekrar lime lime edilmesine göz yummayacağız."

GENÇLER TÜRKİYE'NİN AYDINLIK YARINLARI

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını vurgulayan Erdoğan, gençlere şu çağrıyı yaptı: "Bizim eksiklerimizi telafi edecek olanlar sizlersiniz. Unutmayın sizler, Türkiye'nin umudusunuz. Sizler, Türkiye'nin istikbali, aydınlık yarınlarısınız. Sizlerden isteğim, hayallerinizin peşinden gitmeyi asla bırakmamanızdır. Karşılaştığınız zorluklara aldırmadan sabırla, inançla hedeflerinize doğru yürümekten asla vazgeçmeyin. 'Yapamazsınız, başaramazsınız' diyen zihni köleleştirilmiş, iradesi esir alınmış felaket tellallarına kulak asmayın. Unutmayın, sabır acıdır, zordur. Ama meyvesi daima tatlıdır. İHA'larda dünyanın ilk 3 ülkesi arasındayız. TEKNOFEST; dışa bağımlılığın, montajcılığın, başkalarına muhtaç yaşamanın ülkemizin kaderi olmadığını bizlere çok net biçimde gösteriyor. TEKNOFEST, bir gençlik destanıdır, teknoloji devrimidir. TEKNOFEST; bereketli Anadolu topraklarında filizlenen idealist gençlerin güçlü sesidir."

TEKNOFEST SADECE BİR BAŞLANGIÇ

Başkan Erdoğan, "Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin göz kamaştıran ürünleri yok, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olacak genç yüreklerimiz, parlak zihinlerimiz var. Çukurova Havalimanı'nı açtığımızda birileri Şakirpaşa'yla ilgili yoğun bir algı çalışması yürüttüler. Şakirpaşa Havalimanı ne olacak diye endişelenen Adanalı gençlerimize sesleniyorum. Şakirpaşa daha hayati görevler inşa edecek. TEKNOFEST sadece bir başlangıç. Burayı önemine uygun bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CANIMIZI ORTAYA KOYARAK BAŞARDIK

TEKNOFEST'E ulaşmanın asla kolay olmadığına dikkat çeken Erdoğan, "Son 22 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. Zorluklarla karşılaştık, engellerle boğuştuk, sabotajlara maruz bırakıldık, içeriden ve dışarıdan ihanetlere uğradık. Neyi başardıysak, bileğimizin gücüyle başardık, alnımızın teriyle başardık, yüreğimizi, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak başardık. Özdemir Bayraktar, insansız hava araçlarında çığır açan bir isimdi. Dün bize parasıyla savunma sanayii teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik" dedi.

BAKAN KACIR TÜRKMEDYA'YI ZİYARET ETTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Teknofest Akdeniz'de açılan TürkMedya standını ziyaret etti. TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek'le sohbet eden Bakan Kacır, SAVTEK Dergi'nin son sayısını da ilgiyle inceledi.

GÖNÜL DAĞI EKİBİ TEKNOFEST'TE

TRT'nin 'Gönül Dağı' dizisinin oyuncuları düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) hayranlarıyla bir araya geldi. Süeda Çil, Nazlı Pınar Kaya, Hazal Çağlar, Erdal Cindoruk ve Eser Eyüboğlu, TRT standında düzenlenen etkinliğe katıldı. Dizinin sevenleri oyuncuları görebilmek için stant önünde yoğunluk oluşturdu. Oyuncular etkinlikte, imza verdikleri hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

ADANALILAR FESTİVALE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Çocukların festival coşkusuna tanık olmaları için başlatılan "Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun" projesi kapsamında 15 kentten 35 binden fazla öğrenci TEKNOFEST Adana'da ağırlandı. Bir grup öğrenci, jandarmanın "Çelik Kanatlar" uçuş ekibinin desteğiyle ilk kez helikopterle gökyüzünde dolaştı, kenti ve festival alanını havadan gözlemledi. TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, proje kapsamında bugüne kadar 220 binden fazla öğrenciyi TEKNOFEST alanlarına taşıdıklarını kaydetti.