Başkan Erdoğan: Gazze'de zulmün biteceği günler yakındır

Başkan Erdoğan, “Milletimize, ümmete sorumluluklarımızı yerine getirmeye mecburuz, Zalim İsrail'in sürdürdüğü Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler Allah'ın izniyle yakındır” dedi.

İlim Yayma Vakfı tarafından akademik çalışmalara destek için 3 ayrı kategoride verilen ödüller sahiplerini buldu. Vakfın 50. Yıl özel ödülü ise Aziz Sancar'a, Sosyal Bilimler Ödülü Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zekeriyya Kurşun'a, Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimler Ödülü Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlhami Gülçin'e, Büyük Ödülü ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Akduman'a verildi. Törende konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "İlim Yayma Cemiyeti ve Vakfı yurtları, bursları, eğitim merkezleri, örgün ve yaygın eğitim kurumları, üniversitesiyle iftihar verici bir müessesedir. Elbette bir gün davasını güttüğümüz, medeniyetin ışığını en yükseğe çıkartacak ilim insanlarımızla gurur duyacağımız günler gelecektir" dedi.

DONANIMLI NESİLLER

Erdoğan şöyle konuştu; "Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü hem maddi hem manevi alanda yetiştirmek üzere kurulan cemiyetimizin kuruluşunun 72. ve vakfımızın kuruluşunun 50. yıl dönümünü geride bıraktık. Bir milletin varlığını sürdürebilmesi ve geleceğine güvenle bakabilmesi yetiştirdiği nesillerin donanımına bağlıdır. Biz, kendi kavramlarımızı kaybettiğimiz ve yenilerini üretemediğimiz için fikir kuraklığı yaşıyoruz. Ülkemiz maalesef epeyce kurak bir süreçten geçmektedir. Binlerce, on binlerce hocamız olmasına rağmen kendi alanında yeni çığırlar açma potansiyeline sahip telif eser sayımız bir hayli düşüktür."

SOSYAL MEDYA VURGUSU

"Son dönemde, yabancı sosyal medya platformlarının kullanımının yaygınlaşmasıyla ahlaki açıdan ciddi bir erozyon hatta yozlaşma yaşandığını görüyoruz. Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Yine bu platformlar vasıtasıyla milli bünyemizi tahrif ve tahrip eden sapkın akımların toplumumuza sirayet etmeye başladığına şahit oluyoruz.Gezi olaylarını, 15 Temmuz ihanetini ve 2018'de başlayan ekonomi saldırılarını durdurduk. Türkiye artık 20 yıl öncesine göre demokrasisiyle, güvenliğiyle çok daha hürdür."

İSLAM ALEMİ DAHA CESUR

"Hep birlikte daha çok çalışarak evlatlarımıza, milletimize, ümmete olan sorumluluklarımızı yerine getirmeye mecburuz. Artık İslam aleminde ve Türk dünyasında geçmişe göre çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Karabağ'ın işgalden kurtuluşu bu havayı daha da güçlendirmiştir. Zalim İsrail yönetiminin sürdürdüğü Gazze'deki katliamların, Kudüs'teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler Allah'ın izniyle yakındır."

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı Büyük Ödülü'nü kazanan İTÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Akduman'a ödülünü verdi.

HEDEFİMİZ İLİM AŞKINI İŞLEMEK

Törende Başkan Erdoğan'a hediye veren İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Hedefimiz; gelecek nesillere ilim aşkını işlemek ve ülkemizdeki bilimsel çalışmaların seviyesinin yükselmesine katkı sağlamaktır" dedi. İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamlarına tepki gösteren Erdoğan, "Mazlumlara kan ve gözyaşını reva görenler şunu iyi bilsin, 'zulüm ile abad olanın akıbeti berbad olur" dedi.

SANCAR'DAN GENÇLERE ÇAĞRI

İlim Yayma 50. Yıl Özel Ödülü'ne layık görülenProf. Dr. Aziz Sancar törene video mesaj gönderdi. Sancar, "İyi bir araştırmacı meraklı olmalıdır. Dünyada olup biten tüm gelişmeleri bilmelisiniz. Nobel'i aldığım gün Sayın Cumhurbaşkanı beni aradı. Tüm Türkiye çok sevindi. İlim Yayma Vakfı'nın temel bilimlere önem vermesi beni mutlu etti" diye konuştu.