Başkan Erdoğan: Cumhuriyet için gece gündüz çalışıyoruz

''2023'e kararlılıkla yürüyoruz'' Bundan tam 98 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet'i ilan ederek Türk milletinin tarihinde yeni bir devrin kapılarını açtı. Anıtkabir'deki törende Başkan Erdoğan, 100. yıl hedeflerine vurgu yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti 98 yaşında. 84 milyon bir kez daha tek yürek oldu, en büyük bayramını büyük bir sevinçle kutladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Cumhuriyet'in ilanının 98'inci yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'de bir araya geldi. Ata'nın huzurundaki törenin ardından Başkan Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin 98'inci yıl dönümüne kavuşmanın gururunu yaşadığımız bu müstesna günde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı ve kahraman şehitlerimizi bir kez daha şükranla yad ediyoruz."

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

"Şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizi her alanda güçlendirmek, itibarını artırmak ve dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Tüm insanlığın koronavirüs salgını sebebiyle ciddi krizlerle boğuştuğu bir dönemde, Türkiye ihracat, istihdam, üretim ve yatırım alanlarında elde ettiği başarılarla kalkınma yolculuğunu sürdürmektedir. Cumhuriyetimizi 2023 hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız."

Yurdun dört bir yanından binlerce vatandaş, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e akın etti.

81 İLDE CUMHURİYET COŞKUSU

98. yıl coşkusu dün meydanlardan taştı. 81 ilde halk ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara indi. Anıtkabir'de ise insan seli vardı. Kimi çocuğuyla Ata'nın huzuruna çıktı, kimi de gelinliği ve damatlığıyla. Türkiye dün bir kez daha Cumhuriyet'in gururunu yaşarken, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla şehitlerini minnet ve özlemle andı.