Başkan Erdoğan: CHP gaflet çukurunda debeleniyor

Başkan Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'u anma programında CHP'nin teröre karşı tavrına tepki göstererek “Bunun adı yüzsüzlük, utanmazlık, gaflet çukurunda debelenmektir.” dedi.

Başkan Erdoğan, ATO Congresium'da, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'na katıldı. Erdoğan konuşmasında Mehmet Akif'in önemini vurgularken son terör saldırıları konusunda da çarpıcı ifadeler kullandı: "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan çeşitli provokasyonlar yaşanıyor. Bu hassas dönemlerde bilhassa siz gençlerimizden daha soğukkanlı hareket etmenizi bekliyorum. Türkiye bizim ortak vatanımızdır. Ortak çatımız, ortak yuvamızdır... Önceki gece Meclisimizde 4 siyasi parti grubunun PKK'yı lanetleyen ortak bildiriye imza atmasını çok önemsiyoruz. Teröristle aynı dili konuşan terörist gibi muamele görmekten kaçamaz. Asıl sorgulanması gereken CHP'nin halidir. Elinizi vicdanınıza koyun ve şu tabloyu objektif olarak değerlendirin."

RUHEN ORTAKLIĞA DÖNÜŞTÜ

"Milletçe hepimizin yüreği yanıyor. Siyasi partiler ortaklaşıyor ama Atatürk'ün partisiyiz diyen CHP gidiyor bölücü örgütün uzantıların yanında konumlanıyor. Sağa sola saldırarak suçlarını bastırmaya çalışıyor. Bunun adı yüzsüzlük, utanmazlık, gaflet çukurunda debelenmektir. CHP'nin terör örgütünün uzantısıyla yaptığı iş birliği artık çıkar ilişkisini geçerek ruhen bir ortaklığa dönüştü. Yakında bu gelişme CHP'nin fiilen geçtiği eş başkanlık sistemine tam olarak geçmesiyle de ortaya çıkacaktır."

Erdoğan, anma programında Mehmet Akif'i doğumunun 150'nci ve ölümünün 87'nci yılını rahmet ve minnetle yad etti.