Başkan Erdoğan: Canı yanan vatandaşın kayıpları telafi edilecek

''Büyük kazanımlar için hazırlık yaptık'' Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel krizin kayıplarını telafi etmenin ötesinde daha büyük kazanımlar sağlayacak hazırlıklarımız var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, uluslararası boyutu da olan sinsi kampanyalara ve sabotaj girişimlerine rağmen Batman'ın Hasankeyf İlçesi'ndeki Ilısu Barajı'nı tamamlayıp, hizmete sunduklarını söyleyerek "Bununla da kalmadık. Baraj gölü alanı içerisinde kalan yerleşim yerlerimizi tüm alt ve üst yapısıyla yeniden inşa ettik" dedi. Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları söyledi:

SOMUT NETİCE ALIRIZ

"Dünyanın gündeminde kriz varken, gözümüzü fırsatlara dikiyoruz. Gelişmiş ülkeler dahi kaos endişesi içindeyken, dostlarımızla giderek genişleyen bir kardeşlik çemberi kuruyoruz. İnşallah 2023'te 'Türkiye Yüzyılı' ahdimizin etrafında kenetlenerek, ülkemizi dünyada hak ettiği yere sizlerle birlikte taşıyacağız. Geçmişte böyle kritik dönemlerde ülkemizin önünü darbeyle cuntayla vesayetle fitneyle fesatla kesenler inşallah bu defa başaramayacaklar. Küresel krizin ülkemize etkileri sebebiyle canı yanan vatandaşlarımıza kayıplarını telafi etmenin ötesinde çok daha büyük kazanımlar sağlayacak hazırlıklarımız var. Türkiye'yi küresel krizden ayrıştırma ve hedeflerine doğru yoluna devam ettirme konusundaki çabamızın somut neticelerini yılbaşından itibaren daha iyi görmeye başlayacağız. Cumhuriyetimizin kuruşunun 100'üncü yılına ulaştığımızda geriye doğru bakıp, Allah'ın izniyle nereden nereye geldiğimizi daha iyi göreceğiz."

İLK 10 ÜLKE ARASINDA YER ALACAĞIZ

Bu toprakların kendilerine sunduğu nimetlerin şükrünü ancak ellerindeki imkanları en etkili şekilde değerlendirerek ifa edebileceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Ülkemizi ve özellikle bölgemizi varlık içinde yokluğa mahkum etmek, bunun için uğraşanların derdi ne sizsiniz ne de evlatlarımızın geleceğidir. Onlar; kirli hesapların, karanlık odakların, sinsi hayallerin peşindedir. Bizse ülkemizin tamamını kalkındırarak, zenginleştirerek, büyüterek, Türkiye'nin en gelişmiş ilk 10 ülke arasındaki yerini alması için mücadele ediyoruz. Ülkemizi bugünlere her karış toprağına dokunan, her ferdine ulaşan eser ve hizmetlerimizle getirdik."