Başkan Erdoğan başlattı... Kampanya yoğun ilgi görüyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Biz Bize Yeteriz Türkiyem'' sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası sosyal platformlarında yoğun ilgi görüyor. Kısa sürede geniş kitleye yayılan kampanyaya, çeşitli sektörlerden yüklü bağışlar geliyor.

AA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na yoğun katılım devam ediyor. Türkiye'nin çeşitli sektörlerin katılım yaptığı kampanya, sosyal medyanın en çok konuşulan konusu olmaya devam ediyor.

Başkan Erdoğan'ın 7 aylık maaşını bağışladığı kampanyaya ilk destek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 maaşını bağışlayarak destek oldu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 maaşını bağışlayarak destek oldu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na, AK Parti Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Özhaseki 5, Hamza Dağ 3 maaşını bağışladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Milli Dayanışma Kampanyası'na 3 maaşını bağışlayarak destek oldu.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan vatandaşlar için Başkan Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na aile olarak birer maaş bağışladıklarını bildirdi.

Başkan Erdoğan "7 Aylık maaşımı bağışlıyorum" diyerek kampanya başlattı

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK

KOCAELİ

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman 1 aylık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz 3 aylık, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım 1 aylık, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan 1 aylık, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü 2 aylık, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün 3 aylık, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt 1 aylık, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir 1 aylık ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da 2 aylık maaşlarını bağışlayarak, kampanyaya destek verdi.

ISPARTA

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan vatandaşlar için Başkan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 maaşını bağışladığını bildirdi.

BURSA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, maaşlarını bağışlayarak destek verdi.

BURDUR

Burdur'un Gölhisar İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan vatandaşlar için Başkan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na bir maaşını bağışladığını belirtti.

ADIYAMAN

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Milli Dayanışma Kampanyası'na 3 aylık maaşını bağışlayarak destek oldu.

KASTAMONU

Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Milli Dayanışma Kampanyası'na 2 maaşını bağışlayarak destek oldu.

ÇANKIRI

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, başlatılan kampanya kapsamında 2 aylık maaşını bağışladığını sosyal medya hesabından açıkladı.

AĞRI

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına 2 maaşı ile destek vereceğini açıkladı.

Öte yandan Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ve Ağrı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin de yaptıkları paylaşımlarla kampanyaya birer maaşlarını bağışladıklarını duyurdu.

TOKAT

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da kampanyaya destek vererek bir aylık maaşını bağışlayacağını duyurdu.

AĞRI

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına 2 maaşı ile destek vereceğini açıkladı.

Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası'na destek vereceğini belirtti.

TOBB'TAN 10 MİLYON LİRA DESTEK

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası'na TOBB olarak 10 milyon lira destek sağlayacaklarını açıkladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Milli Dayanışma Kampanyası'na, TİM ailesi olarak 15 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu.

YÖK'TEN DESTEK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleriyle Milli Dayanışma Kampanyası'na birer aylık maaşlarıyla destek verdi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan vatandaşlar için Başkan Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na bir maaşını bağışladığını bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Başkan Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na bir maaşını bağışladığını bildirdi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş 3 maaş bağışlayarak destek oldu.

ZONGULDAK

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 aylık maaşını bağışlayarak destek oldu.

KARABÜK

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 aylık maaşını bağışlayarak destek oldu.

Polat, sosyal medya hesaplarından, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına ben de destek veriyor ve bir aylık maaşımla katılıyorum." şeklinde paylaşımda bulundu.

BARTIN

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 aylık maaşını bağışlayarak destek oldu.

BOLU

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise kampanyaya 2 aylık maaşını bağışlayarak destek olduğunu duyurdu.

Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 aylık maaşını bağışladığını duyurdu.

HALUK LEVENT'TEN DESTEK

Ahbap Derneği Başkanı ve Sanatçı Haluk Levent, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na şahsı olarak 30 bin lira bağışta bulunacağını söyledi. 

SAVUNMA SANAYİDEN 10 MİLYON LİRA DESTEK

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Sektör olarak Milli Dayanışma Kampanyası'na toplam 10 milyon lira bağışlamış bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in de katkıda bulunduğu kampanya kapsamında, SSB'nin iştirakinin olduğu şirketlerin yönetim kurulu başkan ve üyeleri 1'er aylık maaşlarını bağışladı.

HER ÇALIŞANI ADINA BAĞIŞTA BULUNDULAR

Ziraat Finans Grubu, Milli Dayanışma Kampanyası'na her çalışanı adına net bir asgari ücret tutarında olmak üzere 62 milyon 300 bin TL bağışta bulundu.

DİB'TEN KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 aylık maaşını bağışlayarak destek oldu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Erbaş, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na bir aylık maaşımı bağışlıyorum. Başkanlığımızın yöneticilerini, tüm il ve ilçe müftülerimizi ve tüm Diyanet teşkilatımızı bu anlamlı kampanyaya katılmaya davet ediyorum." 

MUSEVİLERİN HAHAMBAŞI KAMPANYAYA DESTEK OLDU

Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı "Biz bize yeteriz Türkiyem" kampanyasına 5 aylık maaşını bağışladı.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunları belirtildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kabinemizin öncülüğünde, bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için başlatılan kampanyaya Hahambaşımız İsak Haleva da 5 aylık maaşlarıyla katılmışlardır."

"YARDIMLAŞMAK KADİM MİLLETİN MİHENK TAŞI"

Vakıflar Genel Müdürlüğünce 5 bin 330 vakıf, 167 cemaat vakfı ve 255 mülhak vakfa gönderilen genelge ile "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" dayanışması için çağrı yapıldı. 

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy imzasıyla vakıfların yanı sıra tüm personele de gönderilen genelgeyle yardımlaşma ve dayanışmanın, kadim medeniyetin mihenk taşı olduğu vurgulanarak bin yıllık vakıf kültür ve ruhunun bugünler için önemli olduğu anımsatıldı.

ÜST DÜZEY BÜROKRATLARDAN DESTEK

İçişleri Bakanlığı merkezinde görevli üst düzey bürokratlar, valiler ve kaymakamlar, "Milli Dayanışma Kampanyası"na en az bir maaşlarını bağışlayarak destek olacak.

VAKIF KATILIM

Vakıf Katılım, Milli Dayanışma Kampanyası'na her çalışanı adına net bir asgari ücret tutarında olmak üzere toplam 5 milyon TL bağışta bulundu.

DEİK

DEİK Başkanı Nail Olpak: Milli Dayanışma Kampanyasına, DEİK ailesi olarak 10 milyon TL destek veriyoruz.

TÜRK TELEKOM'DAN DESTEK

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, Milli Dayanışma Kampanyası’na, tüm çalışanları adına toplamda 40 milyon lirayı aşkın bağışla katıldıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Umuyorum ki devlet-toplum-kurum dayanışması ile bu badireden de güçlenerek çıkacağız."