AK Parti Sözcüsü Çelik açıkladı: Başkan Erdoğan, annelere müjdeler verecek

ABD'nin çocuk asker raporuna tepki! 'Türkiye sicili en temiz ülkedir' AK Parti Sözcüsü Çelik, ABD'nin Türkiye'yi ‘çocuk asker kullanımına karışan ülkeler' listesine eklemesiyle ilgili, “Türkiye bu konuda sicili en temiz ülkedir” dedi. Başkan Erdoğan, yarın Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelerle buluşacak. Sözcü Çelik, “Cumhurbaşkanımızın annelere müjdeleri olacak” dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başkan Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, ABD'nin Türkiye'yi çocuk asker kullanımına karışan ülkeler listesine ekleyen raporuna tepki gösterdi. Çelik şu açıklamalarda bulundu:

DEVLET TECRÜBEMİZ VAR

"Ülkemizde operasyon yapmaya çalışanlara cevap nettir. Irak'ta, Suriye'de terör devletçikleri kurmaya çalışanların ulaşabileceği hiçbir hedef yoktur. Bunlara kimlerin destek verdiğini görecek kadar Türkiye'nin devlet tecrübesi vardır. Baktığımızda sadece siluetlerini görmüyor, fotoğraflarını çekiyoruz. Bunlarla mücadelenin kararlı şekilde yürütülmesi için her türlü imkana sahibiz."

BÜYÜK BİR YALAN

"Müttefiklerimizin terör örgütlerine verdikleri desteklerini görmekten üzüntü duyuyoruz. ABD'nin insan ticareti raporunda Türkiye'nin suçlanmasını kabul etmiyoruz. Açık ve net bir şekilde söylüyorum ki, çocuk savaşçı iddiasında Türkiye sicili en temiz devlettir.

Çocukların silah altına alınması konusunda yaptığımız uyarılara rağmen Türkiye'nin suçlanması çok büyük bir yalandır. Çocukları savaşı ve terörist olarak kullananların başında PKK/YPG ve DEAŞ gelmektedir. Bu raporların müttefikimiz olan devletlerin resmi kurumlarından çıkması son derece üzücüdür."

ERDOĞAN DİYARBAKIR'DA MÜJDELER AÇIKLAYACAK

Ömer Çelik, Başkan Erdoğan'ın yarın Diyarbakır annelerine ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu Çelik şöyle konuştu: "Sayın Cumhurbaşkanımız, anneleri Ramazan'da kabul etti. Şimdi onlarla yine bir araya gelecek."

YOĞUN PROGRAM

"Bu sefer anlamlı bir buluşma olacak. Kadın vekillerimizin daha yoğun bir talebi olduğunu görüyoruz. 10 bine yakın yurttaşımız bu anneleri ziyaret etti. İnşallah yakında başka müjdeler de verecek. Kapsamlı bir Diyarbakır programı gerçekleşecek."