Başkan Erdoğan'dan muhalefete SADAT yanıtı: Bu çıkışın suflesinin nereden geldiğini çok iyi biliyoruz

Başkan Erdoğan grup toplantısında yaptığı açıklamada, ''Bu çıkışın suflesinin nereden geldiğini, neyi amaçladığını, niçin şimdi yapıldığını da çok iyi biliyoruz.'' dedi.

Başkan Erdoğan AK Parti Grup Toplantısında yaptığı açıklamada, "Bu çıkışın suflesinin nereden geldiğini, neyi amaçladığını, niçin şimdi yapıldığını da çok iyi biliyoruz. Başaramayacaksınız." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin yürütülmesinde ve zafere ulaştırılmasında emeği olan herkesi, şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum.

Hep söylediğimiz gibi, Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir.

Hatta milletçe daha sonra, Kıbrıs başta olmak üzere çeşitli coğrafyalarda başka devletler de kurduk.

Böylece ecdadımızın binlerce yıl boyunca, Asya'dan Avrupa'ya ve Afrika'ya kadar uzanan kadim dünyanın dört bir yanında hüküm süren devlet kurma geleneğini devam ettiriyoruz.

Bu silsilenin liderliğini yürüten coğrafyamızdaki son devletimiz Türkiye Cumhuriyetinin 100'üncü kuruluş yıldönümünü, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefimize adadık.

Tarih büyük olunca, hayaller büyük olunca, mücadele büyük olunca, devlet büyük olunca, bunu yönetecek siyasi iradenin de ona göre teşekkül etmesi gerekiyor.

Türkiye'nin böylesine kapsamlı ve iddialı vizyona, hedefe, programa, projeye sahip tek partisi AK Parti, tek siyasi birliği Cumhur İttifakıdır.

İnşallah AK Parti ve Cumhur ittifakı olarak, önümüzdeki dönemde de, eser ve hizmet siyasetimizle yolumuza kararlılıkla devam edecek, ülkemizi hedefleriyle buluşturmayı sürdüreceğiz.

Geçtiğimiz hafta hizmete açtığımız Rize-Artvin Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi, bu yıl hayata geçirdiğimiz dev projelerimizden biridir.

Hadi diyelim ki, burada bir kuyruk acıları var, onun için sağa sola saldırıyorlar.

Ardından, hakikatle, akılla, mantıkla ilgisi olmayan bir SADAT tantanası çıkardılar.

SADAT, Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli bir grup subay ve astsubayın 2012 yılında savunma alanında danışmanlık faaliyetleri yürütmek üzere kurdukları bir şirkettir.

Bu şirket, özellikle de, uzun yıllar sömürge altında kalmış İslam ülkelerine yönelik çalışmalar yapıyor.

Daha önce de bu şirketle ilgili kimi siyasetçilerin beyanlarına dayalı olarak medyada yalan haberler çıkmıştı.

Mesela 2018 yılında, halen CHP ittifakı içinde yer alan bir siyasi partinin genel başkanı hanımefendi, ülkemizin çeşitli yerlerinde silahlı eğitim kampları kurulduğu iddiasını bir gazetede dile getirmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı bu haber üzerine soruşturma açmış ve bu iddianın yalan ve bühtandan ibaret olduğunu belgeleriyle ortaya koymuştu.

Şimdi de CHP Genel Başkanı, ortada bunu gerektirecek herhangi bir sebep yokken, SADAT şirketinin önüne baskın yapar gibi gidip, benzer zırvaları tekrarlamıştır.

Tabii biz bu hareketin masum bir gündem oluşturma çabası değil; Türkiye'nin bölgesindeki çatışmalarda üstlendiği arabulucu rolüne ve sınırları dışında yürüttüğü kapsamlı operasyonlarına karşı verilmiş bir cevap olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Bu çıkışın suflesinin nereden geldiğini, neyi amaçladığını, niçin şimdi yapıldığını da çok iyi biliyoruz. Başaramayacaksınız