Başkan değişti, ihalenin adresi değişmedi

Hazinedar’ı koltuğundan eden 52 milyon liralık usulsüz ihaleyi alan firmanın sahibi, başkanlar değiştiği halde farklı isimdeki şirketiyle 19 milyonluk ihale daha aldı. 

Ercan ÖZTÜRK

Beşiktaş Belediyesi’nin eski başkanı Murat Hazinedar’ın verdiği ve İçişleri Bakanlığı tarafından usulsüz bulunan ihaleler, yeni başkan Tahir Doğaç’ın döneminde de sürüyor. Belediye geçtiğimiz 2 Kasım’da “Sürücülü araç kiralama” duyurusu yaptı. Yaklaşık maliyeti 19 milyon 800 bin TL olan ihalenin süresi 9 ay olarak belirlendi. Bir ay askıda kalan ihaleden 8 firma doküman satın aldı, araçların marka ve modellerinin ihale gününde sunulacağı belirtildi. Normalde kıran kırana geçmesi beklenen ihaleye tek firma katıldı. 

Adresleri bile aynı

Ataş Gayrimenkul isimli şirket, 19 milyon 800 bin lira olan yaklaşık maliyetli ihaleyi 50 bin lira kırım yaparak kazandı. Şirketin sahibi ise Hazinedar döneminde usulsüz 52 milyonluk taşıma ihalesini kazanan Beltur’un sahibi çıktı. İTO kayıtlarına göre adresleri aynı olan Ataş’ın da Beltur‘un da sahipleri Nurten Yakşı ile Nevin Yakşı. 

 

52 milyon Beltur’a gitti 

Usulsüz yapılan ihalelerden 52 milyonluk bedelli taşıma ihalesini Beltur kazanmıştı. Firma, daha işe başlamadan belediyeden aldığı 10 milyon lirayı faktöring firmasına aktarınca duruma bakanlık el koymuştu. 

İzmir’de işçiler belediyeyi bastı 

İzmir’deki İZBAN grevi şimdi de belediye işçilerine sıçradı. Zam talebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplanan işçiler slogan atarak CHP’yi ve Büyükşehir’i protesto etti. Yaptıkları açıklamayla zam istediklerini söyleyen işçiler, belediye binasını basmaya çalışınca polis olaya müdahale etti. İşçiler işi bırakınca mağdur olan yine İzmirli oldu.