Başka Erdoğan, Angela Merkel ile telefonda görüştü

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel ile telefonda görüştü. Merkel, ''Türk ekonomisinin güçlü olması bizim için çok önemli'' ifadelerini kullandı. Eylül sonunda gerçekleştirilecek Erdoğan- Merkel zirvesine, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Almanya'nın Maliye ve Ekonomi bakanları da katılacak

1

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya  Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, ikili  ilişkiler ve başta Suriye olmak üzere, bölgesel konular hakkında görüş teatisinde  bulunuldu.

Güncel gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Başkan Erdoğan ve  Merkel'in eylül sonunda Berlin’de gerçekleştirecekleri buluşmaya da değinildi. Başkan Erdoğan ve Merkel önümüzdeki günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı  Berat Albayrak ile Almanya’nın Maliye ve Ekonomi bakanlarının bir araya gelmeleri  konusunda mutabık kaldı.

Şansölye Merkel görüşme vesilesiyle, Türkiye ekonomisinin güçlü  olmasının Almanya açısından da önemli olduğunu vurguladı. İki lider, Türkiye-Almanya arasındaki iş birliğinin karşılıklı üst  düzey ziyaretler ve temaslarla daha da güçlendirilmesi konusundaki  kararlılıklarını da teyit etti.

(AA)