'Başınızı örtmeyin kapalı giyinmeyin'

FETÖ’nün hakim-savcı çalışma evleri sorumlusu Saraçoğlu hakkındaki iddianamede örgütün yargıya sızmak için adayların nasıl hazırlandığı ortaya çıktı.    

Hilal YILDIRIM

FETÖ’nün hakim-savcı çalışma evlerinden sorumlu ablası Nihal Saraçoğlu geçtiğimiz aylarda yakalanarak tutuklandı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık şüpheli Saraçoğlu hakkında ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede hakim ve savcı adaylarının örgüt tarafından nasıl seçildiği tanıkların ifadeleriyle yer aldı. 

SINAV SORULARINA İMHA

Saraçoğlu hakkında ifade veren Havva A. ile kadın öğrencilerden sorumlu olan Nazlı H., hakim-savcı çalışma evleriyle ilgili detayları ve Bylock’u iletişimini deşifre etti. Tuğba B. ifadesinde Saraçoğlu’nun hakim-savcı evlerinden sorumlu en üst düzeydeki kişi olarak teşhis ettiği belirtildi. Öğrencilerin illere gönderilmesini sağladığını, kendisine ser ablalık görevi verdiğini ve 28 Şubat dönemini tek tek anlattı. 

İşte örgütün hakim-savcı adaylarını belirleme süreci: 

- İstihbaratçı seçiliyor 

- Önce örgütün talimatlarına uyacak genç hakim-savcı adayları belirleniyor.  

- Adaylar gruplara bölünüp hücre evlerine yerleştiriliyor.  

KİŞİSEL BİLGİLER AKTARILIYOR

- Her bir adaya kod isimi verilip ‘örgüt içinde kendi adını unut’ deniyor.  

- Örgüt evinde beyni yıkanan adayların sadakatinden emin olunca abla ve abiler sınav sorularını getiriyor.  Sorular çözülüp imha ediliyor.  

- Her evdeki adaylardan birisi ‘istihbaratçı’ olarak seçiliyor. Fark ettirmeden adaylara ilişkin kişisel bilgileri toplayarak sorumlu abi ve ablalara iletiyor. Bu bilgiler SD kart içerisinde depolanıyor.  

- Kadın hakim-savcı adaylarına başörtü yasağı konuluyor, kıyafetlerinde dini hassasiyetler dışında hareket edecek şekilde giyinmeleri isteniyor.   

Bütün şirketlerinde aralıksız çalışmış 

Saraçoğlu’nun örgütün tepe yönetimiyle irtibatlı olduğu, 2004-2008 arasında örgütle bağlantılı Lotus 16 Eğitim isimli firmada, 2013-2015 arasında Özel Yaprak Eğitim’de, 2009-2012 arasında Özel Menba'da, 2007-2008’de Ufuk Sema'da, 2004’te de Üftade Kültür ve Eğitim Vakfı'nda sigortalı çalıştığı belirtildi.