Başıboş çete çilesi bitiyor... İngiliz modelinde ısrar yok!

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulmasını öngören İngiliz modelinde ısrarcı olmayacaklarını söyledi. Yenişehirlioğlu, sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin Meclis tatile girmeden yasalaşabileceğini söyledi.

Başıboş köpeklerle ilgili olarak yapılması planlanan düzenlemeye ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu açıklamalarda bulundu. Nihai bir taslak üzerinde karar kılınmadığını söyleyen Yenişehirlioğlu, "İlla İngiltere modeli (Sahiplenilmeyen köpeğe 1 ay sonra uyutma) olacak diye bir modelden söz etmiyoruz. Dünyanın her tarafındaki örnekleri inceliyoruz" dedi. Yenişehirlioğlu, önümüzdeki hafta muhalefet partileriyle de görüşeceklerini belirterek "STK, gazeteciler, akademisyenler, konunun mağdurları ve tüm vatandaşlarımızı dinliyoruz. Bütün bilgileri raporlaştıracağım. Kanun teklifi, Meclis kapanmadan TBMM'ye sunulur."

SPOR YAPARKEN BACAĞINI ISIRDI

Hatay Arsuz'da sabah sporu için yürüyüşe çıkan Sevda Mazman (43), başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Mazman, tedavisinin ardından taburcu edildi. Mazman, "Köpekleri severim ama neye uğrağımı şaşırdım. Küçük veya yaşlı bir insan olsaydı kötü olurdu" dedi.

LİSELİ EMRE'YE OKUL ÇIKIŞI KÖPEK SALDIRISI

Aksaray'da 11'inci sınıf öğrencisi Musa Emre Ayaz (16), okuldan çıkıp evine dönerken inşaatın önünde bulunan kulübede bağlı köpeğin saldırısına uğradı. Sağ ayağından yaralanan Ayaz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri, köpeğin aşılarının olmadığını tespit etti.

KÖPEĞİ EZMEMEK İÇİN TAKLA ATTI KIZINI KAYBETTİ

Mersin'de Perihan Çiğdem karşısına çıkan köpek nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek takla attı. Kazada anne Perihan Çiğdem, baba Barlas Çiğdem, kızları Ceylin Çiğdem (12) ile 2 çocukları da yaralandı. Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 6. sınıf öğrencisi Ceylin (12), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ceylin dün gözyaşlarıyla toprağa verildi.