VGM son dakika Başbakanlık burs sonuçları açıklaması yapıldı

Başbakanlık burs sonuçları VGM burs sonuçları açıklandı mı? Başbakanlık bursu almak isteyen birçok öğrenci Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM bursuna başvuruda bulundu. Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarını kolaylaştıracak uygulamalardan birisi olan Başbakanlık bursu, öğrenciler açısından büyük önem taşıyor. Peki VGM burs sonuçları nasıl öğrenilebilir? VGM burs sonuçları açıklandıktan sonra www.vgm.gov.tr adresi üzerinden öğrenciler sonuçları görüntüleyebilecekler. Burs başvuru değerlendirme sürecinde “Bölge Müdürlüklerimizce istenmesi halinde SOYBİS İzin Formunun eksiksiz olarak doldurularak imzalı bir şekilde ilgili Bölge Müdürlüğümüze elden teslim edilmesi veya posta ile gönderilmesi gerekmektedir.'' ifadeleri yer alıyor.

Üniversite öğrencilerinin sonucunu merakla beklediği Başbakanlık burs sonuçları açıklandı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM burs sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci üniversite döneminde büyük bir rahat edecek. Başbakanlık bursundan birçok öğrenci faydalanma hakkına sahip. Peki başbakanlık burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar  Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak  kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. VGM burs sonuçları ile ilgili açıklama yayınlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada "Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirmeleri başlamış olup yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmeleri Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlayacak ve her iki eğitim yardımı için mümkün olan kısa sürede değerlendirmeler tamamlanacaktır." ifadelerini kullandı. VGM burs sonuçlarının Aralık ayı sonunda veya Ocak ayının başında açıklanacağı tahmin ediliyor. VGM burs sonuçları açıklandıktan sonra www.vgm.gov.tr adresi üzerinden öğrenciler sonuçları görüntüleyebilecekler.

BAŞBAKANLIK BURS SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ankara burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi için tıklayınız

İstanbul burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi -TIKLA ÖĞREN 

Hangi kurumlar karşılıksız burs veriyor-TIKLA ÖĞREN 

Hangi kurumlar ne kadar burs veriyor TIKLA ÖĞREN 

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine verilen burs için 2017-2018 eğitim dönemi başvuruları sona ermişti. Başvuruların sona ermesinin ardından değerlendirme süreci de KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından başladı. VGM burs sonuçları için bekleyişte olan öğrenciler merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor.

VGM burs sonuçları ile ilgili açıklama yayınlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada "Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirmeleri başlamış olup yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmeleri Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlayacak ve her iki eğitim yardımı için mümkün olan kısa sürede değerlendirmeler tamamlanacaktır." ifadelerini kullandı. VGM burs sonuçlarının Aralık ayı sonunda veya Ocak ayının başında açıklanacağı tahmin ediliyor. VGM burs sonuçları açıklandıktan sonra www.vgm.gov.tr adresi üzerinden öğrenciler sonuçları görüntüleyebilecekler.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURU SONUÇLARI

Yükseköğrenim Burs sonuçları, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından belli olmaktadır. Kendisine Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs çıkan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan faydalanamamaktadır. Burs başvuru, değerlendirme ve sonuç açıklama dönmelerine ilişkin duyurular www.vgm.gov.tr internet sitemizden takip edebilir.

NE KADAR BURS YARDIMI YAPILACAK?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere burs almaya başladıkları öğretim döneminde Ocak – Haziran arasında toplam 6 ay, burs almaya devam ettiği diğer öğretim dönemlerinde ise 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 60,00 TL burs yardımı yapılacaktır.

Burs nedir?

Memleket içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanacak öğrenciler,

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu,anne ve babası herikisi de ölü olanlar vb.)

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

ÖSS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),

Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,

burstan yararlanabilmektedir.

BURSLAR NASIL ÖDENİR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar  Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak  kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. Öğrenci adına  açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank  Şubesi  yoksa Ziraat  Bankası şubelerinden  de  hesap  açılabilir. Vakıflar  Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir. 

BAŞVURU YAPTIKTAN SONRA NE YAPMALIYIM?

Başvurusunu  tamamlayan  öğrenciler  burs  başvuru  sürelerinin  tamamlanmasını  beklemelidirler. Burs başvuru süreleri tamamlandıktan sonra Bölge Müdürlüklerimizce  başvuru  değerlendirme  işlemlerine  başlanacaktır.  Değerlendirme  işlemleri  sırasında  internet  sitemiz  üzerinden  gerekli  duyurular  sizlerle  paylaşılacaktır.  Ayrıca  değerlendirme  işlemleri  sırasında  ilgili  Bölge Müdürlüğü  yetkili  personeli  tarafından bilgilendirme  ya  da  belge  tamamlama  işlemleri  için  başvurunuz  sırasında  vermiş olduğunuz  iletişim  kanalları  kullanılarak  sizlere  ulaşılabilir.