Başbakan Yıldırım Türkiye Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu

Başbakan Yıldırım Türkiye Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu

1

Başbakan Yıldırım'ın sözlerinden satır başları şöyle; 

Ekonomi ve finans dünyasının değerli mensupları, değerli medya temsilcileri hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlıyorum.

Değerli katılımcılar bugünlerde finans piyasasında bazı hareketlilikler var.  Bu şartlar altında böylesine bir toplantının yapılıyor olmasını önemli buluyorum. Türkiye'nin geleceği ve ekonomisi için çok önemli sonuçlara vesile olacaktır.

Bildiğiniz gibi Türkiye geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde küresel ekonomik krizlerini gelişmekte olan tüm ekonomiler gibi hissetti. Her seferinde de Cumhurbaşkanımız liderliğinde ayağı yere basan kararları ile bu dalgalanmaların en asgari hasarlarla atlatmasını başardı.

Türkiye üzerinde birtakım emellerini gerçekleştirmek için gayret gösteren siyasi lobiler kaybetti ve milletimiz kazandı. FETÖ terör örgütü sahneye sürüldü. Bu cani örgüt, 15 Temmuz gecesi 250 vatandaşımızı şehit etti ve 2 bin 190 vatandaşımızı da yaraladı.

Hedefledikleri kaos planını hayata geçiremeyenler hiç zaman kaybetmediler. Türkiye ekonomisi üzerinde istikrarı bozmak için algı operasyonuna başladılar.

Hemen darbe sonrasında değerlendirme kuruluşları ardı arda Türkiye'nin notunu düşürdüklerini açıkladılar. Döviz ve Türk parası üzerinde bir dalgalanma yaşadı. Türkiye ekonomisi 2016'nın 3. çeyreğinde 4.9 küçülmüş, beklediğimzi büyüme oranını yüzde 3.2 büyüme ile tamamlamıştır. 2017 içinde büyük bir kriz senaryoları hayata geçirilmişti. Çok kötü bir yıl olacağı, ekonominin bozulmaya devam edeceği, ekonomik kriz kapıda diye açıklamaları yapmak sureti ile operasyonlar devam etti. Ama bugün tabloya baktığımızda ilk 9 ay türkiye'ye giren yabancı yatırım miktarı 7 buçuk milyar dolar.