Başbakan Yıldırım'dan Gül ve Davutoğlu iddialarına cevap

Başbakan Yıldırım Afyonkarahisar'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

1

AK Parti İstişare toplantısının ardından gazetecilerle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, istişare toplantısının kapanış konuşmasında yaptığı FETÖ'ye karşı çıkan iki başbakandan biri Erbakan diğeri kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır sözlerinin bazı basın yayın organlarınca çarpıtılması üzerine yaptığı açıklamada 'Ben konuşmamda FETÖ ile mücadelede arkadaşlar tam bir masabaşı saçma sapan bir haber. Eğer bütün haberler böyle yapılıyorsa yandık yani. Öyle olmadığnı biliyoruz. Biz bir tarihi gerçeği ortaya koyduk.FETÖ tehlikesine ilk dikkati çeken merhum Erbakan'dır bunu cümle alem biliyor. Allah rahmet eylesin. AK Parti dönemindeki tüm başbakanlar cumhurbaşkanı mücadele etmiştir. Hayatlarını ortaya koyup kıyasıya cesurca mücadelesini yapan Recep Tayyip Erdoğan'dır benim dediğim bu' dedi.

PEŞMERGE YARDIM İSTEDİ, OBÜSLERLE DESTEK VERİYORUZ

Musul'daki operasyon hakkındaki soruyu yanıtlayan Başbakan Yıldırım 'Topçularımız peşmergeye atış desteği veriyor' dedi.

AFYON YOLA ÇIKTIĞIMIZ YER

AK Parti hareketinin Afyon'da başladığını söyleyen Yıldırım; Afyon AK Parti için bir marka oldu. Ak Parti Afyon'dan yola çıktı, bu yürüyüş Afyon'da başladı Afyon'da devam edecek. Hiç bir karar Afyon'un kararının üzerine çıkamaz. Hiç alkışlayan yok ya' dedi.

BAKANLAR KURULU VE BASIN TOPLANTISI YOK

Başbakan Yıldırım, yapılan istişare toplantısının ardından Ankara'ya döneceğini kaydetti. Yıldırım ayrıca Bakanlar Kurulu ve Grup toplantısının yapılmayacağını da şu sözlerle açıkladı: Biz tekrar Ankara'ya gideceğiz. Bakanlar kurulu olmayacak, grup da yok rahatsınız. Size müjde vereyim. Şöyle düşünüp taşınıp önümüzdeki işleri gözden geçirip hazırlıklarımızı yapalım. Yeni bütçe var, anayasa çalışmaları var biliyorsunuz. Son dakika biri gider biri gelir son dakikalar bitmez.

DAVUTOĞLU VE GÜL İDDİALARINA CEVAP

Başbakan'ın istişare toplantısının kapanış konuşmasında yaptığı 'FETÖ'ye karşı çıkan iki Başbakan Erbakan ve kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır sözlerinin ardından bazı basın yayın organlarında eski Başbakan Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ima edildiği iddialarını da değerlendiren Başbakan Yıldırım 'Ben konuşmamda FETÖ ile mücadelede arkadaşlar tam bir masabaşı saçma sapan bir haber. Eğer bütün haberler böyle yapılıyorsa yandık yani. Öyle olmadığnı biliyoruz. Biz bir tarihi gerçeği ortaya koyduk.FETÖ tehlikesine ilk dikkati çeken merhum Erbakan'dır bunu cümle alem biliyor. Allah rahmet eylesin. AK Parti dönemindeki tüm başbakanlar cumhurbaşkanı mücadele etmiştir. Hayatlarını ortaya koyup kıyasıya cesurca mücadelesini yapan Recep Tayyip Erdoğan'dır benim dediğim bu' dedi.

İYİ YÜRÜRÜM

Spor yapamadığını da açıklayan Yıldırım 'Spor yapmak istedim ama yeterince yapamıyorum. Yani yürümek eski ulaştırma bakanının en iyi bildiği şey yürümekti. Başka sporları öğrenme vaktimiz olmadı. Ömrümüz yollarda geçti. Yürürüm yani iyi yürürüm. 10-15 km yürürüm' dedi.

HEDEFİMİZ TÜRKİYE'NİN İSTİKRAR VE İSTİKBALİ

İstişare toplantısı sonrası kendisini izleyen gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yıldırım yeni hedeflerini de şöyle açıkladı: Biz içerde ne konuşuyorsak dışarda da onu konuşuyoruz. İçimiz de bir dışımızda bir. Öbür türlüsü insana azap verir. En iyisi rahat her şeyi olduğu gibi söylemek. Millete teslim olmak başka çaresi yok. Her şey çok güzel olacak. Memleketimizin geleceği parlak. Bir yandan bölücü terör örgütü bir yandan PYD ile mücadele kararlılıkla devam ediyor. Bölücülerin asla ve asla bu ülkenin geleceğinde hiç bir yeri yok. FETÖ'cuların da yeri yok 79 milyon rengine fikrine zikrine bakmadan tek hedef gelecek tek hedef muasır medeniyetler seviyesi tek hedef 780 bin km kare vatan toprağı bölünmeden parçalanmadan 79 milyon millet aynı bayrak altında istikbal mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz.

SORUNLARIMIZI TORUNLARIMIZA BIRAKMAYACAĞIZ

Ülkemizi gelecek yıllarda dünyanın karar veren ülkeleri arasına sokacağız. Sözünün daha çok dinlendiği dünyaya başırına güvenliğine daha fazla katkı yapan bir Türkiye hedefimiz var. Onun yolu da kardeşlikten, birlikten beraberlikten geçiyor. Bunun yolu çok çalışmaktan geçiyor. Farklılıklarımızı büyütmek değil küçültmek ortak yanlarımızı ön plana çıkartmak sorunlarımızıtorunlarımıza bırakmadan kararlılıkla geleceğe emin adımlarla yürümek.