Başbakan Yıldırım Çanakkale 1915 Köprüsü'nden geçiş ücretini açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım Çanakkale 1915 Köprüsü'nden geçiş ücretini açıkladı. Yıldırım, ''Köprüden geçiş ücreti 15 Euro+KDV'dir. Hedefimiz köprüyü 2023 yılında bitirmek'' dedi.

1

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Hedefimiz Çanakkale Köprüsü'nü 2023 yılında bitirmek. Geçiş ücreti 15 Euro+KDV olacak. 26 Ocak ayına kadar teklifler toplanacak sonra hemen değerlendirilecek. Süreyi yapım dahil en kısa veren teklif kazanan teklif olacaktır. Çanakkale geçilmez tarihte kaldık artık. Çanakkale her türlü geçilir. Şimdi karadan da geçilecek. Türkiye dünyada böyle büyük projeleri yapan ender ülkelerden biri. Türkiye ekonomisinin üzerine çeşitli hikâyeler yazmaya çalışanlar, kötümser hava yaymaya çalışanlar bir kez daha gerçeğin böyle olmadığını ümit ederim görmüş olurlar. Köprüden geçiş süresi viyadük dahil 3 dakikayı alacak. 

SAYIN BAHÇELİ'NİN ÜZERİNE LAF SÖYLEMEK OLMAZ

Sayın Bahçeli'nin açıklamasını bizim yorumlamamız doğru olmaz. Sayın Bahçeli'nin lafının üstüne laf söylemek bize yakışmaz, ne diyorsa odur. Baştan beri sayın Bahçeli açıkça bunu söylüyor. Bu bir krizdir, bu sorun daha fazla ülkenin gündeminde kalmamalı, bir an önce siyasi olarak çözemediğimiz bu sorunu milletin önüne götürüp, çözümün yollarını açmamız gerekir diyor. Anlaşıp çözemediğimize göre çözümü yapacak millete gidişe de engel olmayalım diyor. Biz de tam böyle söylüyoruz. Onun için olayı iyi anlamak lazım. 

İCAP EDERSE KILIÇDAROĞLU'YLA YİNE GÖRÜŞÜRÜZ

Bizim görevimiz millete vaadettiğimiz anayasayı hazırlayıp Yüce Meclis'e sunmaktır. Ondan sonra görev Yüce Meclis'indir. Gerekçeleriyle anlatacağız, halkımızla paylaşıp, teklifimizi Meclis'e götüreceğiz. Ondan sonrası Meclis'in bileceği iştir. Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir, yapıcı açıklamalardır. Bizim kanaatimiz buna olumlu katkı yapacakları yönündedir. Sayın Kılıçdaroğlu'yla icap ettiği zaman görüşürüz, bundan problem yok.