Başakşehir'e 7. millet bahçesi

Altınşehir Millet Bahçesi, Bakan Özhaseki'nin de katıldığı törenle açıldı. Belediye Başkanı Kartoğlu, “İstanbul'daki 15 millet bahçesinden 7'si bizde” dedi.

Başakşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Altınşehir Millet Bahçesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı törenle açıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 58 bin metrekarelik ilk etabı tamamlanan parkın ikinci etabıyla birlikte 133 bin metrekare olacağını söyledi. Kartoğlu, "Başakşehir 7 tane millet bahçesi ve birçok büyük parka sahip. Kişi başı yeşil alan miktarını İstanbul'da bir rekorla 22 metrekareye çıkardık. Ormanlık alanlarla bu 40 metrekareye çıkmış durumda" dedi. İstanbul'un en yeşil ilçesinin Başakşehir olduğunu ifade eden Kartoğlu, "Sloganımız her şey Başakşehir'e yakışan olmalı, açacağımız diğer millet bahçelerimiz de Başakşehir'e yakışan olacak" diye konuştu. Kartoğlu, millet bahçesinin yürüyüş alanları ve bisiklet yollarıyla sağlıklı yaşama da katkı sağlayacağını ifade etti.

YEŞİLİ ÇOĞALTMALIYIZ

Parklar, millet bahçeleri ve yeşil alanlar oluşturmanın önemli olduğunu dile getiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de, "Dünyada artık küresel ısınma dediğimiz bir mesele var. İklim değiştiği için seller, heyelanlar, yangınlar, depremler bir türlü bitmek bilmiyor. Dünya düzenini biraz insanoğlu bozdu" dedi. Özhaseki, felaketleri önlemek için dünyayı kirletmemek ve dengeyi korumak, bu arada da yeşili çoğaltmak gerektiğini vurguladı.

İki etaptan oluşacak Millet Bahçesinin 58 bin metrekarelik ilk etabı açıldı.

Özhaseki ve Kartoğlu birlikte fidan dikti.