Bartın'daki maden kazasında kahreden detay! 5 gün önce baba olmuş

Bartın Amasra'da meydana gelen maden kazasının ardından şehit olan Aziz Köse ile ilgili kahreden detay ortaya çıktı. Patlamada şehit olan Aziz Köse'nin 5 gün önce baba olduğu ve o anları sosyal medyada paylaştığı öğrenildi. Ayrıca şehit olan 30 yaşındaki Fikret Kansız'ın da henüz 2 ay önce evlendiği ortaya çıktı.

Amasra Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında meydana gelen patlama tüm Türkiye'yi derinden sarstı. 40 işçinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili kahreden detay ortaya çıktı. Maden işçilerinden birinin 5 gün önce baba olduğu, diğerinin ise 2 ay önce evlendiği ortaya çıktı.

5 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞ

Sabah'ın haberine göre; Patlama sonrasında maden ocağında hayatını kaybeden Aziz Köse'nin 5 gün önce çocuğunun olduğu öğrenildi. Köse'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım yürekleri burktu. 5 gün önce yeni doğan çocuğu kucağındayken çektirdiği bir fotoğrafı Köse'nin "Canım oğlum ailene hoşgeldin" ifadeleriyle paylaştığı görüldü.

2 AY ÖNCE EVLENMİŞ

Kazanın ardından şehit olan maden işçilerinden geriye hikayeleri kaldı. Kaza sırasında mesaide olan ve şehit olan Fikret Kansız'ın 10 Temmuz'da Aslıhan Kansız ile evlendiği öğrenildi. İki ay önce evlenen Fikret Kansız'ın eşiyle paylaştığı fotoğraflar yürek burktu.

MADENDEKİ İŞÇİLERDEN BİRİSİNİN EŞİ BUGÜN DOĞUM YAPACAKTI

Olay anının kelimelerle anlatılamayacağını söyleyen maden işçisi Aydın Kalaycı ise, "Toz bulutu o kadar yoğundu ki, ses o kadar yüksekti ki o an gerçekten anlatılamaz. Arkadaşlarımızı kaybettik, aralarında evli olanlarda vardı, yakın zamanda çocuğu olacaklar vardı, hatta içerideki arkadaşlarımızdan bir tanesinin eşi bugün doğum yapacaktı" dedi.