Baronu yakalatan selfie

Motosikletli uyuşturucu çetesi ‘Comanchero'nun firari lideri Duax Ngakuru, İstanbul'da yakalandı. 13 yıldır dünyanın her yerinde aranan zehir baronunu, sosyal medyadaki fotoğrafları ele verdi.

MİKTAT ÇAKAR

İstanbul'da yakalanan küresel uyuşturucu baronu Duax Ngakuru'nun izinin sosyal medyadan bulunduğu ortaya çıktı. Avustralya ve Yeni Zelanda'da faaliyet gösteren Comanchero adlı motosiklet çetesinin 'yüce lideri' olarak anılan Ngakuru, 13 yıldır firariydi. 2010'da Türk ortağı Hakan Ayık'la Avustralya'daki operasyondan kaçmayı başaran Ngakuru, önce memleketi Yeni Zelanda'ya kaçmış, sonra da izini kaybettirmişti.

ŞİŞLİ'DEKİ OTELDE KELEPÇE

İddiaya göre Yeni Zelanda polisi, yıllardır peşinde oldukları Ngakuru'nun selfie ve fotoğraflarına sosyal medyada ulaştı. Görsellerin İstanbul'da çekildiği saptanınca Avustralya ve Yeni Zelanda emniyeti, Türk mevkidaşlarıyla irtibata geçti. Fotoğraflar üzerinden adım adım iz süren ve her ipucunu değerlendiren İstanbul polisi, zanlının Şişli'de bir otelde kaldığını belirledi. Film gibi operasyonla yakalanan Duax Ngakuru İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. Duax Ngakuru'nun işlemlerin ardından Yeni Zelanda'ya ya da Avustralya'dan gelecek özel ekibe teslim edilecek.

Çetenin elebaşı 5 ay önce KKTC'de yakalanınca Ngakuru şebekenin başına geçmişti.

TÜRK ORTAĞI ARANIYOR

Avustralya'dan kaçmayı başaran Hakan Ayık, Hong Kong'da ortaya çıkmış, Facebook'tan polise "Sıkıysa yakala" mesajı göndermişti. Daha sonra Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden "Larnaka'dayım" mesajı atan Ayık, KKTC'ye geçince yakalanmış ancak kefaletle serbest kalınca yine izini kaybettirmişti. Hindistan'da olduğu sanılan Ayık'ın burada uyuşturucu laboratuarı kurduğu iddia edildi.