Barkod gerçek botoks sahte! Firmanın dikkati ölümcül vurgunu ortaya çıkardı

Kendi ürettiği ürünlerin sahtesinin orijinal barkodlu kutularda sosyal medyada satıldığını belirleyen botoks firması, önce delil topladı sonra polise başvurdu. İnsan hayatını tehlikeye atan Turhan Akdokur'un evinde ve aracında çok sayıda sahte estetik ilacıyla implant malzemesi bulundu.

SONER KAN

Ünlü bir botoks firması, patenti kendilerine ait olan ürünlerin sahtesinin yapıldığını; ambalajlara ise orijinal ürün barkodlarının yerleştirildiğini tespit etti.

Dedektif gibi çalışan firma görevlileri, sahte ürünleri sosyal meydada pazarlayan Turhan Akdokur'la (53) irtibata geçip sipariş verdi. Kendi ürünlerinin sahtesini alarak delil elde eden firma, durumu Adana Emniyeti'ne bildirdi. Polis ekipleri de insanların hayatını hiçe sayan Akdokur'la müşteri gibi temasa geçip operasyon için düğmeye basıldı.

Şüphelinin Seyhan'daki 'çöp evi' andıran adresine baskın düzenlendi. Akdokur'un ev ve aracında 25 sahte botoks ilacı, 3 implant ve çok sayıda implant malzemeleriyle birlikte bir röntgen cihazı ve bir de implant cerrahi seti ele geçirildi.

Emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddeden Akdokur, 'kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak şekilde ilaç yapma ve satma' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi; çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

ALERJİK REAKSİYON CAN KAYBINA NEDEN OLUR

Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, sahte ilaçların alerjik reaksiyonlara neden olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Anafilaksi gibi vücudun ilaca karşı verdiği ileri derece alerjik reaksiyonlar ölümle sonuçlanabilir. İlaçların bazıları soğuk zincirle taşınması gerekirken gözardı ediliyor."