Barış yemeği öncesi ne oldu?

Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü olaydan önce, Dedeoğulları ailesinin husumetli aile ile barışmak üzere olduğu ortaya çıktı.

Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili 10 şüpheli gözaltına alındı. Yaklaşık 11 yıldır aralarında husumet bulunan iki aile arasında barış yapılması için girişimlerin olduğu sırada katliamın yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre 2010'da Dedeoğulları Ailesi'ne ait kedi ile yavruları alınınca husumet oluştu. İki aile arasında en son mayıs ayında kavga çıkmış, taraflar karakolluk olmuştu. Önceki gün ise K. Ailesi'nden bir kişi, Dedeoğulları ailesinin evine giderek tabancayla ateş açtı. Saldırıda Yaşar Dedeoğulları (65), eşi İpek Dedeoğulları (62), çocukları Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları (35) yaşamını yitirdi.

FAİL FARKLI BİR İSİM

İki aile ilk kez 2010 yılında mahkemelik oldu. Geçen mayısta 16 şüphelinin bulunduğu soruşturmada 6 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Daha sonra 4 kişi serbest bırakıldı. Önceki gün meydana gelen olayda fail olduğu düşünülen kişinin ise iki aile arasında soruşturma konusu olan olaylarda mağdur ya da şüpheli olmadığı öğrenildi. Dedeoğulları Ailesi'nin avukatı Abdurrahman Karabulut, failin katledilen Yaşar Dedeoğulları ile önce oturup çay içtiğini ardından arabasından silah ve bir bidon benzin getirerek katliamı gerçekleştirdiğini söyledi.

BARIŞ YAPILACAKTI

Yaşamını yitiren 7 kişilik Dedeoğulları Ailesi'nin akrabası İzzet İnik, iki ailenin barışmak üzere olduğunu belirterek şunları söyledi: "Birkaç kişi araya girdi, 'Barışalım' diye. Barış olacaktı. Dün gelen arkadaş tek başına gelmiş, arkada kim varsa kameraya görünenler. Kapının önünde önce Serpil ile oğlanı vuruyor. Ahırın önünde iki kız hayvanlara sağım yapıyormuş onları, anne ile birini de evde otururken vuruyor. Milleti öldürdükten sonra gelip arabasından benzin alıp içeri döküyor, ateşe verip çıkıyor. Planlı. Onların hepsinin evleri boş. Onların evlerinde de kamera var."

Akraba İzzet İnik, Yaşar Dedeoğulları'nın İngiltere'de yaşayan bir oğlunun da bayram tatili için Konya'ya geldiğini ve önceki gün geri döndüğünü söyledi.