Barış Telli kimdir? Barış Telli’nin bilinmeyen hikayesi

Ampute A Milli Futbol Takımımızın yıldız isimlerinden Barış Telli kimdir? İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımımız oyuncularından Barış Telli’nin maç sonunda yaptığı sevinç büyük beğeni almıştı. Peki Barış Telli’nin bilinmeyen hikayesi nedir? İşte, Barış Telli kimdir sorusunun yanıtı ve hayat hikayesi.

Barış Telli kimdir? Ampute Milli Takım oyuncularından Barış Telli, tarihe geçen finalde oynadığı oyunla göz doldurmuş ve sonrasında yaptığı fotoğraf paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Barış Telli kimdir sorusuna birçok kişi yanıt arıyor ve genç ismin hayat hikayesini merak ediyor. Barış Telli hakkında ilginç bilgiler de ortaya çıkıyor. İşte, Barış Telli hakkında merak edilenler.

BARIŞ TELLİ KİMDİR?

Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarı elde eden Ampute Milli Takımı herkesin göğsünü kabartmıştı. Takımın başarılı futbolcusu Barış Telli, Hülya Avşar'ın yıllar önce kendisine yardım ettiği ve protez bacak aldığını söyledi.

Yıllardır yaptığı yardımı saklayan Hülya Avşar, Barış Telli'nin açıklamasının ardından konuştu. "Böyle şeyleri konuşmaya gerek yok" diyekonuştu.

Hülya Avşar ile Barış Telli ilk kez 2014 yılında bir araya geldi. Protez bacağıyla Türkiye Engelliler yarışında şampiyonluğa ulaşan Barış Telli'yi tebrik eden Avşar, oyuncunun protez bacak konusundaki yardım isteğine yanıt vermiş, yapılması gerekeni yapmıştı.

2014 yılında Sabah gazetesinin yayınlandığı bir haberde Barış Telli için şu ifadeler kullanılıyor:

 Sağ ayağı dizden itibaren yok. Ama o bugün Gazi Üniversitesi'nde beden eğitimi bölümünde okuyor. Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı'nın yıldız futbolcularından biri. Avrupa'da ve Türkiye'de aldığı sayısız ödül var. En Centilmen Oyuncu, En İyi Oyuncu gibi lakapları da bulunuyor. Futbolda işi çoktan halletmiş anlayacağınız. Şimdi de gözünü atletizme dikmiş. Tek eksiği koşu için özel üretilen bir protezmiş. O da Yetenek Sizsiniz programında tanışma imkanı bulduğu Hülya Avşar sayesinde tamamlanmış. "Koşmak istiyorum" diyor... Ama sıradan sahalardan bahsetmiyor. En büyük hayali 2016 Olimpiyat Oyunları'nda yarışmak. Her gece kafasını yastığa koyduğunda Olimpiyat hayali kurduğunu anlatıyor büyük bir heyecanla. Soyunma odasında hazırlanışını, altın madalya alışını yüzlerce kez hayal etmiş. "O madalyayı alacağım. Hem ülkemi gururlandıracağım hem de bana güvenen Hülya Avşar'ın yüzünü kara çıkarmayacağım" diyor. 

TELLİ’NİN FOTOĞRAFI PAYLAŞIM REKORU KIRMIŞTI

Son golün asistini yapan Barış Telli’nin, maç sonunda yaptığı şampiyonluk sevinci ise büyük ilgi gördü. Koltuk değnekleriyle yaptığı şov Yeni Şafak Spor Facebook hesabından 51 bin beğeni alarak rekor kırdı.