Baransu'dan küfürlü saldırı

Şike davasının Silivri’deki ilk duruşmasında Aziz Yıldırım’a küfür ederek saldıran Baransu ve Yılmazer salondan atıldı. Şikayetçi olan müştekiler ise Baransu’nun sözlerine“Vatan hainisiniz” diye tepki gösterdi.

Futbolda şike soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla haklarında 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 15'i tutuklu 108 sanık hakim karşısına çıktı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’deki duruşma salonunda FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen’in ‘1 numaralı sanık’ olduğu, davada Aziz Yıldırım ‘müşteki’ sıfatıyla yer alıyor. İlk duruşmada Yıldırım ve Mehmet Baransu arasında tartışma yaşandı. Yıldırım kendisine küfür ettiğini iddia ettiği Baransu'yu göstererek, "Terbiyesiz. Küfür ediyor. İdamlıkıszın idamlık. FETÖ'nün adamları, ülkeyi karanlığa götürüyordunuz be vatan hainleri" diye çıkıştı. Baransu da, "Sen ediyorsun küfür. Sensin terbiyesiz" diye cevap verdi. Bu sözler üzerine müştekiler, Baransu'ya "Vatan hainisin" diyerek tepki gösterdi. 

YILMAZER DE KATILDI 

Bu tartışmalara davanın sanıklarından eski Emniyet Müdür yardımcısı Ali Fuat Yılmazer de katıldı. Duruşma salonundaki askerler tutuklu sanıkların arkasına dizilince Yılmazer, "Arkamı dönerim ben. Onlar müşteki değil, suçlular" dedi. Yıldırım da, "Her yerde kumpası siz yaptınız" diye cevap verince Yılmazer ve Baransu salondan çıkarıldı.

Türkiye'nin davası kimse korkmasın

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, duruşma çıkışı şöyle konuştu: “Artık Yargıtay kararını vermeli. F.Bahçe için Yargıtay kararı da çıkmadan belki karar vereceğiz, o noktaya geldik. F.Bahçe dışında hiçbir kulüp FETÖ’den şikayetçi değil. Neden? TFF, biz yargılanırken davacıydı. 2011’de yapılan bu hadise Türk futboluna darbe vurmadı mı? Nerede TFF? Nerede kulüpler, nerede Kulüpler Birliği? Herkes korkuyor. Cumhurbaşkanı bu konuda mücadele ediyor, biz de F.Bahçe olarak yapacağız. Kimse korkmasın bu Türkiye’nin davası. Beşiktaş nerede? Niye şikayetçi olmuyorlar? Şike yapıp yapmama konusunda haklılıklarını savunacaklar. Sen şikayetçi değilsin o zaman sen şike yaptın, korkuyorsun.”