Balyoz’da iki subaya kumpas incelemesi

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı, Balyoz davasında askerlere kumpas kurulduğu iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayı derinleştirdi.

1

İki ayaklı soruşturmanın ilk bölümünde Ordu Komutanlığı’nda yapılan seminere ilişkin gerçek belgelerin ve ses kayıtlarının komutanlık dışına nasıl çıkarıldığı ikinci bölümünde ise gerçek belgelere ‘kimlerin ve nasıl eklemeler’ yaptığı mercek altına alındı. Askeri istihbarat, bu iki olayda rol aldığından şüphelendiği iki subayın ismini soruşturmayı yürüten savcıyla paylaştı.

BARANSU İLE İRTİBATLI MI?

Şu anda delil toplama aşamasında olan savcılık, askeri istihbarattan iki subayın o dönemdeki görevlerinin; hangi evraklara, hangi birimlere ve hangi odalara ulaşma yetkileri olduğunun tespitini istedi. Ayrıca iki subayın iletişim (telefon, e-mail, posta) kayıtlarıyla banka hesapları geçmişten günümüze incelemeye alındı. İki subayın, soruşturma dosyasında şüpheli olan gazeteciler Mehmet Baransu ve T. O ile de irtibatlı olup olmadığı araştırılıyor.