2021-2022 balık sezonu ne zaman başlıyor? Balık av yasağı ne zaman bitiyor?

Denizlerde ''vira bismillah'' denilerek olta atan balıkçıların Nisan ayında başlayan av yasağın sona ermesine çok kısa bir süre kaldı. Yapılan bu yasakla birlikte balıkların çoğalması amaçlanıyor. Vatandaşlar Eylül ayına kısa bir süre kala av yasağının hangi gün sona ereceğini araştırmaya başladı.

Vira Bismillah demeyi bekleyen Balıkçılar için av yasağı sona eriyor. Sofraların vazgeçilmez lezzeti olan balığın fiyatlarının düşmesi de av yasağının sona ermesine bağlı. Son günlerde herkes balık avı yasağı ne zaman bitiyor diye merak ediyor. 2021-2022 yılı av yasağı ne zaman sona erecek sorusunun yanıtını sizler için araştırdık.

Nisan ayında başlayan denizlerde av yasağının ne zaman biteceği merak ediliyor. İlmek ilmek işledikleri ağları düzenli şekilde toplayarak teknelerine yükleyen balıkçılar, yasakların sona ereceği zamanı bekliyor. Bir çok ilde demirleyen balıkçılar, kimi zaman sıcak hava kimi zaman da yağmura rağmen ağlarının onarım ve bakım işlemlerini sürdürüyor.

BALIK AV YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

Denizlerde av yasağı 1 Eylül'de bitiyor. Balıkçıların aylar sürecek hasreti ise 1 Eylül 2021'de sona erecek. Bu süreçte balık tezgahlarında dondurulmuş balıkları ve çiftlik balıklarını bulmanız ise mümkün.

"AVLANMA TAMAMEN İKLİMSEL OLAYA DÖNÜŞTÜ"

Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, AA muhabirine, 2021-2022 av sezonu öncesinde balıkçıların hazırlıklarını artık tamamlamaya başladığını söyledi.

Hazırlıklarda teknelerin boya bakımının yanı sıra tamirat ve ağ onarımlarının yapıldığını ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:

"Geçen yıllara göre av sezonları farklı oluyor. Her ne kadar bunlar bilimsel konular olsa da bizim gözlemlediğimiz kadarıyla avlanma tamamen iklimsel olaya dönüştü. Yani artık sıcaklıklar doğuya doğru kaymaya başladı. Tahmin ediyorum ki mevsimsel olarak bir aylık gibi oynama var. Onun için palamudu daha önce görmeyi beklesek de yeni görünmeye başladı. Şimdi istavrit için olta ile açılan balıkçıların avladıkları palamut var. Aşırı derecede görülen bir balık yok. Balıkçı umutludur, palamut ilginç bir balık. Hiç kendini göstermez çok iyi av olur, tam tersine çok görülür ama az av olur. Sıcaklıktan dolayı göçünü çok çabuk yapar. İbareler var, fena değil. İlerleyen günlerde daha da iyi olacağını düşünüyoruz."