AKŞAM GAZETESİ
D-100 Karayolu'nun hemen yanında yer aldığı için kolay ulaşılabilirliğiyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği park, 14 aydır hiçbir yenilenme gerçekleştirilmeden kapalı kaldı.
Park adeta bir harabeye dönüşürken, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Avukat Ahmet Faruk Kuran, Çevre Koruma Haftası'nda Botanik Park'a giderek hem çevredeki tahribatı yerinde inceledi hem de açıklamalarda bulundu.
Bakırköy'deki durumu 'çürüme' olarak tanımlayan Ahmet Faruk Kuran, "Çocuk sesleri yerini sessizliğe bıraktı. Kuruyan bitkiler, kırılan ağaçlar, geleceğine terk edilmiş kaplumbağalar ve ördekler, çöplerle dolu göletler, çalışmayan engelli rampaları. Bu park, Bakırköylülerin vergileriyle yapıldı ama şimdi kullanılmayan, terk edilmiş bir alana dönüştü" ifadelerini kullandı. Kuran, Bakırköy Belediyesi'ni ilgisizlikle suçladı.