Bakanlıklarda devir teslim töreni

Başkan Erdoğan, yeni kabine üyelerini açıkladı. Bakanlıklarda devir teslim töreni gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak görevlerini devraldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ'NDE BÜYÜK DEĞİŞİM

Başkan Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kabine'de şu isimler yer aldı;

"Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu."

BAKANLIKLARDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görevi törenle Fuat Oktay'dan devraldı.

"ZORLU SÜREÇLERDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK"

Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay törende yaptığı konuşmada, "Bütün zorlu süreçlerden alnımızın akıyla çıktık. Hem bizi hem de milletimizi gururlandıracak eser ve hizmetlere, Cumhurbaşkanımız liderliğinde imza attık" ifadelerini kullandı.

"HALKA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz törende yaptığı konuşmada, "Siyasi istikrarla ekonomik istikrarın ve halkın refahına dönük çalışmaların ilişkisini çok net görüyoruz. Hiçbir koalisyon tartışması ve belirsizlik olmadan halka hizmete devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HAKAN FİDAN, GÖREVİ MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN DEVRALDI

Dışişleri Bakanlığına getirilen Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı.

Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Milli İstihbarat Teşkilatında 13 yıl süren görevimin ardından aynı derecede mesuliyet gerektiren Dışişleri Bakanlığına atanmam nedeniyle şahsıma gösterdiği güven için Sayın Cumhurbaşkanıma şükranlarımı iletiyorum.

Sayın Çavuşoğlu arkadaşlığımız Bilkent Üniversitesinde aynı sıralarda başladı. Kendisi devlet adamı ve insan ve dost olarak her zaman üstün meziyetler ortaya koymuştur. Sayın Çavuşoğlu ile çok kritik görevleri birlikte gerçekleştirdik. "

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"Yurt dışındaki vatandaşlarımızın demokratik hakları kullanması için sandığı hep birlikte götürdük. Her adımı milletimiz için yaptık. Şimdi, bayrağı devretme sırası bize geldi. 8 yıl 6 ay taşıdığım Dışişleri Bakanlığı, Hakan Fidan'a devrediyorum.

Başta FETÖ ve PKK olmak üzere yurt dışındaki terör şebekelerine karşı birlikte mücadele ettik.

Her zaman bakanlığımızın ve bakanımızın emrinde olacağım ve desteğe hazır olacağım.

Bütün mesai arkadaşlarımın her birine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Beraber yürümekten şeref duyduğum Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte şimdi görevimiz Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmektir."

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI'NDA DEVİR-TESLİM SÜRECİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, görevi törenle Fatih Dönmez'den devraldı.

Bayraktar, bakanlıkta gerçekleştirilen devir teslim töreninde, 21 yılda birçok piyasa reformuyla, yapısal anlamda enerji ve tabii kaynaklar alanında çok büyük bir dönüşüm gerçekleştirildiğini söyledi.

Söz konusu dönemde artan enerji talebinin karşılanması ve dışa bağımlılığın azaltılması için çalışıldığını dile getiren Bayraktar, 2017'de açıklanan Milli Enerji ve Maden Politikası'yla enerjide arz güvenliği, yerlileştirme ve öngörülebilir piyasa hedeflerinin ortaya konulduğunu ifade etti.

"BAYRAĞI GÖNÜL HUZURU İÇİNDE DEVREDİYORUM"

Dönmez, geçen 5 yılda Türkiye'nin elektrikte kurulu gücünün 105 bin megavata çıktığını, doğal gazın 81 ile ulaştırıldığını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kurulu güç içindeki payının yüzde 55'e ulaştığını anımsattı.

Nisan ayında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne yakıtın getirildiğini ve santralin nükleer tesis statüsüne kavuştuğunu ifade eden Dönmez, yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma üniteleri, sıvılaştırılmış doğal gaz terminallerinin geliştirilmesi ve günlük gaz giriş kapasitesinin artırılması gibi çalışmalarla doğal gaz altyapısının güçlendirildiğini aktardı.

AİLE BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, görevi törenle Derya Yanık'tan devraldı.

Göktaş, bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Derya Yanık ile çok yakın zamana kadar çalıştıklarını belirterek, bayrağı kendisinden devralmanın bir onur olduğunu söyledi.

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla kurulan bu kabinede millete hizmet etme şerefini kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunan Göktaş, özellikle 6 Şubat depremlerinin açtığı yaraların sarılması için bakanlık çalışanlarının gece gündüz demeden çabaladığına herkesin şahit olduğunu, bundan sonra da aynı gayret ve özveriyle çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

"ÇOK SEVGİLİ BİR DOSTUMUZA BU BAYRAĞI DEVREDİYOR OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"

Derya Yanık da her zaman AK Parti'de görevlerin bir bayrak değişimi olduğunu, herkesin hangi noktada görev yapıyorsa bir sonraki gelecek kişiye görevi en güzel şekilde devrettiğini söyledi.

Bu görevi 21 Nisan 2021'de devraldığını hatırlatan Yanık, "Yine çok kıymetli bir bakanımıza, çok sevgili bir dostumuza bu bayrağı devrediyor olmaktan gerçekten çok mutluyum. Sayın Bakanımızın geçmişte yaptığı çalışmaları, enerjisi, gençliği kesinlikle şu anda bulunduğu noktayı da çok geliştirerek, dönüştürerek ve enerjisiyle ilerleterek yürüteceğinden benim en ufak bir kuşkum yok." diye konuştu.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş törende yaptığı konuşmada, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak müreffeh bir Türkiye ve Türkiye Yüzyılı için yeni bir güçle yol alıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN URALOĞLU GÖREVİNE BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, görevi törenle Adil Karaismailoğlu'ndan devraldı.

Uraloğlu, Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, 21 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yaptıkları özverili çalışmalarla ulaşım, iletişim, altyapı ve denizcilikte Türkiye'nin çağ atladığını belirtti.

Dünyanın gıptayla baktığı projeleri başarıyla tamamlayarak hayata geçirdiklerini ifade eden Uraloğlu, kara yollarında güzel hizmetler yaptıklarını, bölünmüş yol uzunluğunu 29 bin kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu 30 bin kilometreye çıkardıklarını anlattı.

"MEGA PROJELERİ MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK"

Adil Karaismailoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlığı kendisine teslim etmesinin çok büyük onur ve güven anlamına geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Onun güvenine layık olmak için 7/24 çok yoğun bir mesai harcadık. Dünyanın en büyük mühendislik teknolojilerini yerli ve milli mühendislerle yapmamız onur verici işlerimizdendi. Açtığımız projelerin adlarını saymaya kalksak saatler alır. Dünya ölçeğinde çok büyük mega projeleri bitirip ülkemizin, milletimizin hizmetine sunduk."

BAKAN IŞIKHAN GÖREVİ DEVRALDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, görevi törenle Vedat Bilgin'den devraldı.

Bakan Işıkhan yaptığı konuşmada, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak Türkiye'yi dünyada hak ettiği yere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Bakanımızın bıraktığı yerden projelerini devam ettirerek, üstüne yeni proje ve programlar ekleyerek yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK GÖREVE BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, görevi Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan devraldı.

Kasapoğlu törende yaptığı konuşmada, "Biz, kadro olarak liderimizin öncülüğünde ezberleri bozduk, bundan sonra da ezber bozmaya devam edeceğiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, sporda ve gençlikte dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdi" ifadelerini kullandı.