HABER MERKEZİ
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada hileye karşı çalışmalarını sürdürüyor. Denetimleri sürdüren bakanlık bu kapsamda taklit ve tağşiş yapılan ürünleri tespit ediyor. Bakanlık taklit ve tağşiş yapan markaları "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" internet adresinden açıkladı. Listeye 7 ürün daha eklendi.
Sitede, 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' ile 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' başlıkları altında taklit ve tağşiş yaparak sağlığı tehlikeye düşüren firmalar, markalar ve ürünler yer alıyor. Listeye biri sağlığı tehlikeye düşürecek ürün olmak üzere toplam 7 yeni ürün daha eklendi.
Listede pekmez, bal, siyah çay ve krem peynir gibi ürünler yer aldı. Son testlerde, bazı markaların 'pekmez' ibaresiyle sattığı üründe şeker olduğu, balda taklit veya tağşiş bulunduğu belirlendi.
Öte yandan siyah çayda ise gıda boyası tespit edildi.