Bakanlık detayları paylaştı! Zorunlu PCR testi 6 Eylül'de

Zorunlu PCR testi 6 Eylül'de başlıyor. İçişleri Bakanlığı aşısızlara yönelik ‘zorunlu PCR testi' uygulamasına ilişkin genelge yayınladı. Negatif sonuç için 48 saat şartı getirildi.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine "Bazı Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelge gönderdi:

TOPLU FAALİYETLER: Konser, sinema ve tiyatro gibi toplu faaliyetlere girişler ile uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla yapılacak şehirlerarası seyahatlerde PCR testi zorunluluğu 6 Eylül'de başlayacak.

48 SAAT ÖNCE: HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Kovid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil ya da negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına, seyahat etmesine izin verilmeyecek.

HIFZISSIHHA KARARI: Valilikler/kaymakamlıklarca kişilerin toplu olarak bulunduğu diğer etkinlikler veya faaliyetlerden faydalanacak hastalığı geçirmemiş veya aşısız kişiler için İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla HES kodu üzerinden PCR test kontrolü zorunluluğu getirilebilecektir.

TOKALAŞMA UYARISI: Salgının yayılımını artıran tokalaşma/sarılma gibi faaliyetlerden bir müddet daha uzak durulmasının öneminin vatandaşlarımıza hatırlatılmasına yönelik çalışmalar vali ve kaymakamların koordinasyonunda sürdürülecek.